Tensiuni în zona Schengen! Germania impune controale la granițe, iar o altă țară vrea să răspundă cu aceeași măsură

Tensiuni în zona Schengen! Germania impune controale la granițe, iar o altă țară vrea să răspundă cu aceeași măsură

Polonia ar putea introduce controale la frontiera cu Germania, din cauza îngrijorărilor legate de o creştere a numărului de migranţi ilegali, a declarat un purtător de cuvânt al guvernului pentru Polsat News, citat de Reuters.

Marţi, Polonia a introdus verificări asupra unor vehicule care traversează graniţa cu Slovacia, în cazurile în care poliţiştii de frontieră suspectează că acestea ar putea transporta migranţi ilegali, a declarat ministrul de interne Mariusz Kaminski.

Slovacia se luptă cu o creştere a numărului de migranţi ilegali. Numărul migranţilor ilegali reţinuţi în Slovacia a crescut de nouă ori faţă de anul trecut, ajungând la peste 27.000 în acest an, potrivit Ministerului slovac de Interne.

În paralel, Germania a anunţat marţi că va face verificări mai stricte la frontierele cu Polonia şi Republica Cehă pentru a contribui la combaterea traficului de persoane.

Mii de migranţi care călătoresc cu ambarcaţiuni din Africa de Nord au debarcat luna aceasta pe insula italiană Lampedusa. Autorităţile UE se tem că migranţii ar putea provoca o mare criză pe continent.

Comenteaza