Foto Trădătorul de la Azovstal. Cine le-a arătat rușilor intrările în reţeaua de tuneluri a combinatului din Mariupol

Un oficial ucrainean spune că trădătorul de la Azovstal ar fi un fost angajat al combinatului care le-a arătat rușilor intrările în reţeaua de tuneluri a combinatului din Mariupol. 

Trupele ruse au încercat din nou, joi dimineaţă, să ia cu asalt combinatul siderurgic Azovstal din Mariupol - ultima redută a rezistenţei ucrainene în acest oraş-port strategic la Marea Azov - după ce miercuri după-amiază au încercat să pătrundă în reţeaua de tuneluri de aici, potrivit Unian, preluată de Agerpres.

Rușii ar fi găsit un trădător în rândul ucrainenilor - un fost electrician al combinatului Azovstal din Mariupol - care să le arate intrările în vasta rețea de tuneluri de sub complex, care măsoară 24 de kilometri.

Trădătorul este unul dintre foştii muncitori de la Azovstal, care le-a arătat intrările în reţeaua de tuneluri. Ar fi vorba de un fost electrician, potrivit acestuia. Armata lui Putin încearcă să pătrundă în tuneluri, anunţa miercuri seara, pe pagina sa de Facebook, Anton Gheraşcenko, consilier al ministrului ucrainean de Interne. 

Rușii își doresc atât de tare capturarea Azovstalului, încât l-au adus de la Moscova pe unul dintre propagandiștii favoriți ai lui Vladimir Putin, Vladimir Soloviev, să filmeze „victoria”. „I s-a spus că (...) Azovstal va fi luat cu asalt şi el va putea filma «victoria»” ocupanţilor împotriva combatanţilor ucraineni, a afirmat Gheraşcenko, ceea ce nu s-a întâmplat însă. Militarii ucraineni continuă să apere cu îndârjire teritoriul oţelăriei, a adăugat el în postarea de pe Facebook.

Sursa foto: captura video https://www.cbsnews.com/ 

Comenteaza