Trei state din Europa au creat prima "bulă" unde oamenii pot călătorii fără restricții

Trei state din Europa au creat prima "bulă" unde oamenii pot călătorii fără restricții
| Foto: digi24.ro

Țările baltice și-au deschis frontierele dintre ele, dând naștere unei “bule” de călătorie, în care 6,2 milioane de persoane se pot deplasa fără restricții.

Estonia, Lituania și Letonia au organizat prima “bulă de călătorie” din Europa, iar cetățenii și rezidenții acestor state se pot deplasa liber în interiorul granițelor, fără restricții. Totuși, cei ce sosesc din afara celor trei țări vor trebui să stea în carantină 14 zile, potrivit Digi24.

Premierul lituanian, Saulius Skvernelis, a catalogat acțiunea drept "o oportunitate pentru redeschiderea afacerilor și o rază de speranță pentru oameni că viața revine la normal", în condițiile în care economiile țărilor baltice ar urma să scadă cu până la 8% în 2020, din cauza crizei provocate de coronavirus.

Statele baltice au o populație cumulate de 6,2 milioane de locuitori și se află printre cele mai puțin afectate țări de COVID-19. Conform datelor oficiale, cele trei state au împreună mai puțin de 150 de decese.

Finlanda și Polonia au fost abordate pentru a se alătura “bulei”, după ce au ridicat restricțiile în privința călătoriilr de afaceri și a celor în scop educational.

Comenteaza