Tricolorul României găurit, printre steagurile fluturate de protestatarii violenţi din Statele Unite

Tricolorul României găurit, printre steagurile fluturate de protestatarii violenţi din Statele Unite
| Foto: NBC News

Printre steagurile fluturate în fața Capitolului de către protestatarii care contestau rezultatul alegerilor prezidențiale din 3 noiembrie s-a aflat și un tricolor.

Sute de oameni s-au adunat miercuri, în Washington D.C, pentru a contesta rezultatul alegerilor prezidențiale din 3 noiembrie, în condiţiile în care Congresul s-a întrunit pentru a-l confirma pe Joe Biden drept noul preşedinte al Statelor Unite. 

În timpul violenţelor o veterană de război a fost împușcată. Alte trei persoane - o femeie și doi bărbați - au murit, scrie BBC. Pe de ată parte, cel puțin 14 polițiști au fost răniți. Doi au fost internați la spital, unul cu răni grave după ce a fost târât în ​​mulțime, iar celălalt a fost lovit de un proiectil în față. Poliţia a efectuat deja zeci de arestări. 

Tricolorul României găurit a apărut printre steagurile fluturate de protestatarii din SUA. Mai multe imagini cu drapelul României prezent la protestele din SUA au apărut și pe Facebook.

O imagine cu tricolorul a fost postată și pe pagina de Facebook „Călin Georgescu, premierul nostru”, susținută de partidul AUR. Peste 2.000 de oameni au distribuit mesajul.

Tricolorul găurit este simbolul Revoluţiei de la 1989. Atunci a fost înlăturat de la putere regimul comunist condus de dictatorul Nicolae Ceauşescu. 

Comenteaza