Trump, primul președinte din istoria SUA pus sub acuzare de două ori în timpul mandatului

Trump, primul președinte din istoria SUA pus sub acuzare de două ori în timpul mandatului
| Foto: GettyImages

Donald Trump a devenit primul președinte din istoria SUA care este pus sub acuzare de două ori în timpul mandatului.

Preşedintele american, Donald Trump, a fost pus sub acuzare miercuri în Camera Reprezentanţilor, al doilea "impeachment" istoric cu o săptămână înainte de sfârşitul mandatului său care se încheie în confuzie şi într-un climat de tensiune extremă, notează AFP, citată de Agerpres. 

Camera Reprezentanţilor, dominată de democraţi, s-a pronunţat pentru "impeachment" cu 232 voturi faţă de 197 împotrivă.

Omul de afaceri republican în vârstă de 74 de ani, care îi va ceda locul lui Joe Biden la 20 ianaurie, este acuzat că a încurajat asaltul partizanilor săi asupra Capitoliului care a făcut cinci morţi şi a zdruncinat democraţia americană. 

Liderul senatorilor republicani, Mitch McConnell, a afirmat miercuri că nu există nicio şansă ca un proces corect, serios de punere sub acuzare a lui Donald Trump să se încheie înainte de instalarea la putere a preşedintelui american ales, Joe Biden, pe 20 ianuarie, scriu AFP şi Reuters.

Mitch McConnell a subliniat, într-un comunicat dat publicităţii, că ar fi mai bine ca Congresul să îşi petreacă următoarele şapte zile facilitând o inaugurare în siguranţă şi un transfer ordonat al puterii. 

Comenteaza