News alert Video Trump se predă acum în fața Curții din Manhattan. Devine primul preşedinte acuzat penal din istoria SUA

Trump se predă acum în fața Curții din Manhattan. Devine primul preşedinte acuzat penal din istoria SUA
| Foto: Captură video - Sky News

Fostul preşedinte american Donald Trump se îndreaptă azi în fața Curții din Manhattan pentru a se preda și devine astfel primul preşedinte pus sub acuzare penală din istoria SUA.
 

Fostul președinte a plecat de la Trump Tower și se îndreaptă către Curtea din Manhattan .Lui Trump i se vor lua amprente, va afla acuzaţiile care i se aduc şi va pleda, aşa cum era de aşteptat, nevinovat. Există şi posibilitatea să i se facă o poză - denumită în SUA „mug shot". Evenimentele din sala de judecată nu vor fi trasmise live, după ce cererea a fost respinsă de judecătorul Juan Merchan, potrivit Mediafax.

Trump va deveni primul fost preşedinte care se va confrunta cu acuzaţii penale. Cel de-al 45-lea preşedinte american va fi escortat de la Trump Tower la tribunal de către Secret Service.

Avocatul lui Trump, Joe Tacopina, a declarat marţi că Trump nu va pleda vinovat, chiar dacă acest lucru ar putea rezolva cazul. El a spus că nu crede că acest caz va ajunge vreodată în faţa unui juriu.

„Cred că va exista o procesare tipică, care nu durează mult, 20-30 de minute. Nu vor fi cătuşe", a declarat Tacopina pentru emisiunea „Good Morning America" de la ABC.

De ce este acuzat Trump:

Stormy Daniels spune că a avut o aventură cu Trump în 2006, lucru pe care acesta l-a negat întotdeauna
În 2016, ea a încercat să vândă presei versiunea ei despre cele întâmplate. Avocatul lui Trump, Michael Cohen, i-a plătit 130.000 de dolari pentru a păstra tăcerea. Acest tip de plată se numeşte "hush money"

Nu este ilegală, dar ceea ce l-a băgat pe Trump în bucluc este modul în care acea plată a fost înregistrată în conturile sale. El este acuzat că şi-a falsificat registrele de afaceri, spunând că plata era pentru taxe legale

Întrucât s-a întâmplat chiar înainte ca americanii să voteze, este posibil să încalce şi legile privind plăţile care ajută o campanie electorală

Va avea loc acum un proces în care Trump îşi va prezenta argumentele. El a negat orice abatere

Dacă va fi găsit vinovat, cel mai probabil va primi o amendă, dar există şi o şansă să fie trimis la închisoare

În ceea ce priveşte campania sa electorală, nu există nimic în Constituţia SUA care să îl împiedice pe

Trump să îşi continue campania pentru a deveni din nou preşedinte, acum că a fost acuzat

Acuzaţiile complete formulate de procurorii americani vor fi cunoscute abia după ce îi vor fi aduse la cunoştinţă lui Donald Trump.

Comenteaza