Tunel subacvatic spectaculos, realizat într-o țară nu mai mare decât un oraș. Inaugurarea, în 19 decembrie

Tunel subacvatic spectaculos, realizat într-o țară nu mai mare decât un oraș. Inaugurarea, în 19 decembrie
| Foto: bbc.com

Construcția din Insulele Feroe, o țară cu numai 50.000 de locuitori, va lega subacvatic două insule, într-o rețea de 11 kilometri.

Rețeaua de drumuri subacvatică leagă insulele Streymoy și Eysturoy, astfel că cei care parcurgeau până acum această distanță cu feribotul în aproximativ 1 h 15 min, o vor face în doar 16 minute.

Potrivit BBC News, tunelul a fost săpat în unele locuri, chiar și la 187 de km adâncime sub nivelul mării. Înainte de inaugurarea oficială din 19 decembrie, autoritățile din Feroe vor face o ultimă testare, în cadrul căreia va fi simulată și o situație de urgență.

În tunelurile subacvatice vor fi expuse și lucrări de artă: picturi, sculpturi și efecte de lumină, așa că traseul va fi cu adevărat spectaculos. Taxa plătită de șoferi este de 10 Euro, dar, evident, localnicii vor ieși mai ieftin cu abonament. Tunelurile subacvatice sunt cea mai mare investiție în infrastructură făcută în această țară.

Insulele Feroe, care includ 18 insule din Atlanticul de Nord, situate la jumătatea distanței dintre Islanda și Norvegia, constituie o regiune autonomă a Danemarcei, cu o populație de aproximativ 50.000 de oameni.

Comenteaza