Ucraina pe întuneric: şase milioane de gospodării sunt încă fără energie electrică

Ucraina pe întuneric: şase milioane de gospodării sunt încă fără energie electrică

Preşedintele Ucrainei Volodimir Zelenski spune că şase milioane de gospodării ucrainene sunt încă fără energie electrică.

„În această seară, penele de curent continuă în majoritatea regiunilor şi la Kiev”, a declarat Volodimir Zelenski într-un discurs.

Numărul gospodăriilor afectate s-a redus la jumătate faţă de miercuri, a adăugat el. Dar milioane de persoane au rămas fără curent, apă sau căldură, în timp ce se instalează iarna.

Potrivit preşedintelui, Kievul şi regiunile din jur sunt printre cele mai afectate de atacuri. El a spus că mulţi locuitori din oraş au rămas fără energie electrică „timp de 20 sau chiar 30 de ore”. Alte zone afectate sunt regiunile Odesa, Lviv, precum şi Vinnytsia şi Dnipropetrovsk.

Zelenski a făcut apel la economisirea energiei. Premierul Denis Shmyhal a declarat că, în ciuda atacurilor, aproape toată infrastructura critică a ţării a fost reconectată, inclusiv lucruri precum utilităţile de apă, centralele de generare a căldurii, spitalele şi serviciile de urgenţă.

Dar oamenii obişnuiţi continuă să se confrunte cu întreruperi programate de energie electrică în fiecare regiune a Ucrainei, a spus el.

Comenteaza