Ucrainenii din Nikolaiev beau apă din râuri şi izvoare. Bombardamentele i-au lăsat fără apă de patru zile

Ucrainenii din Nikolaiev beau apă din râuri şi izvoare. Bombardamentele i-au lăsat fără apă de patru zile
| Foto: adevarul.ro

 Orașul ucrainean Nikolaev a rămas fără apă potabilă de 4 zile din cauza bombardamentelor ruse.

Orașul Nikolaiev, din sudul Ucrainei, a rămas fără apă curentă timp de patru zile, forțând oamenii să folosească apă din râuri și izvoare, anunță CNN.

Accesul la apă potabilă a fost pierdut atunci când conducta de la Dnipro a fost avariată în timpul luptelor dintre ruși și ucraineni.

Vitalii Kim, șeful administrației militare regionale din Nikolaiev, a declarat duminică că atacurile forțelor rusești continuă, inclusiv cu rachete de croazieră.

El a anunțat că problema apei va fi rezolvată în curând, notează Mediafax.

"Uzinele de desalinizare și purificare a apei sunt pe drum spre Nikolaiev, vor fi forate puțuri. Apa va fi furnizată oricum, fie jumătate din nevoile noastre, fie va fi furnizată în totalitate. Un mare ajutor vine din regiunile vecine. Trebuie să mai avem răbdare câteva zile”, a spus Vitalii Kim.

Kim a mai spus că situația militară este în favoarea apărătorilor.

"În timp ce inamicul își pregătește trupele și se mobilizează, armele vin spre noi", a precizat șeful administrației militare regionale din Nikolaiev.

Orașul Nikolaiev și zonele învecinate au fost bombardate în mod regulat de forțele rusești, dar au rămas sub control ucrainean, potrivit antena3.ro.

Comenteaza