UE i-a trimis lui Putin 35 de miliarde de euro de la începutul războiului. Ucraina a primit 1 miliard de euro ajutor

UE i-a trimis lui Putin 35 de miliarde de euro de la începutul războiului. Ucraina a primit 1 miliard de euro ajutor

Datele prezentate de Josep Borell în Parlamentul European arată că zilnic Rusia încasează câte un milard de euro din Uniunea Europeană pentru energie, în timp ce Ucrainei UE i-a dat doar un miliard de euro într-o lună. 

Suma cheltuită de Uniunea Europeană pentru combustibilul rusesc este de 35 de ori mai mare decât cea oferită de blocul european industriei ucrainene de apărare, spune şeful diplomaţiei europene, scrie stiripesurse.ro, citând Bisiness Insider. 

Josep Borell a transmis miercuri Parlamentului European că, de la începerea conflictului armat de la graniţa de nord a României, UE a plătit 35 de miliarde de euro pentru combustibilul rusesc şi i-a trimis Ucrainei un miliard de euro pentru a-şi îmbunătăţi sistemele de apărare.

„Trebuie să îi ajutăm pe ucraineni să se apere... I-am dat Ucrainei un miliard de euro. Poate părea destul de mult, însă un miliard de euro este suma pe care i-o plătim zilnic lui Putin pe energie”, susţine Borell.

Josep Borrell, șeful politicii externe a UE, a făcut comparația într-un discurs în Parlamentul european, în timp ce a cerut Europei să trimită mai multe arme în Ucraina pentru a ajuta la încheierea războiului.

Discuțiile privind sancțiuni mai dure s-au intensificat pe măsură ce oficialii europeni au reacționat la dovezile îngrozitoare despre masacrul din Bucha și din alte orașe ucrainene, unde civili au fost uciși, torturați, violați și abuzați.

Comenteaza