UE a strâns donaţii în valoare de 7,4 miliarde de euro pentru asigurarea accesului universal la vaccinuri

UE a strâns donaţii în valoare de 7,4 miliarde de euro pentru asigurarea accesului universal la vaccinuri

Comisia Europeană a înregistrat angajamente financiare asumate de doantori, în valoare de 7,4 miliarde de euro, cu ocazia conferinței organizate ca răspuns la criza provocată de noul coronavirus.

Suma de 7,4 miliarde include și 1,4 miliarde furnizate de CE și aproape atinge obiectivul inițial de 7,5 miliarde de euro. Banii vor fi folosiți pentru a asigura dezvoltarea colaborativă şi distribuirea universală a metodelor de diagnosticare, a tratamentelor şi a vaccinurilor împotriva coronavirusului, notează Agerpres.

“Lumea a dat dovadă de o unitate extraordinară pentru binele comun. Guvernele şi organizaţiile mondiale din domeniul sănătăţii şi-au unit forţele împotriva coronavirusului. Ca urmare a acestui angajament, suntem pe cale să dezvoltăm, să producem şi să distribuim un vaccin pentru toţi. Este însă doar începutul.

Trebuie să susţinem aceste eforturi şi să fim pregătiţi să aducem o contribuţie sporită. Maratonul donatorilor va continua. După ce guvernele şi-au adus contribuţia, este rândul societăţii civile şi al cetăţenilor din întreaga lume să se alăture acestor eforturi, în cadrul unei mobilizări la nivel mondial a speranţei şi a determinării”, a declarat Ursula von der Leyden, președintele Comisiei Europene.

Comenteaza