Ultimele ore în cursa pentru Casa Albă. Biden: „Victoria este clară”. Trump cere renumărarea voturilor

Ultimele ore în cursa pentru Casa Albă. Biden: „Victoria este clară”. Trump cere renumărarea voturilor
| Foto: stirileprotv.ro

Rezultatele Alegerilor Prezidențiale din SUA se vor afla în scurt timp. La acestă oră atât Joe Biden cât şi Donald Trump au încă șanse să câştige. Cu toate acestea, Biden are prma şansă, având în vedere că îl conduce pe Trump cu 264-214 voturi electorale.

Biden conduce numărul de voturi al colegiului electoral cu 264-214 după ce a fost declarat câştigător în Michigan şi Wisconsin miercuri şi Trump a obţinut un vot în Maine. Adăugând Alaska pentru Trump - care nu a fost declarată încă, dar în care rezultă nu este pus la îndoială - preşedintele are 217.

De aici, patru state au rămas să îşi anunţe rezultatele: Nevada, Carolina de Nord, Georgia şi Pennsylvania. Scenarii în care Trump câştigă alegerile prezidenţiale: Pentru ca Trump să găsească cele 53 de voturi electorale de care are nevoie, ar trebui să câştige Pennsylvania, plus toate celelalte trei state. Dar o proporţie uriaşă din votul prin corespondenţă a rămas de calculat în Philadelphia şi Pittsburgh, centre urbane în care Trump ar putea avea dificultăţi în a menţine avansul obţinut în alte zone ale statului.

Biden are mai multe căi pentru a-şi găsi cele şase voturi electorale rămase. O cale este prin Pennsylvania, care în cazul unei victorii ar aduce 20 de voturi. Fără Pennsylvania, Biden ar putea câştiga câştigând Nevada, unde a deţinut un avans clar, dar care s-a restrâns.

O victorie Biden în oricare din cele două cele mai multe roşii state - Georgia sau Carolina de Nord - i-ar oferi mandatul. În esenţă Biden trebuie să câştige cel puţin un stat din ultimle patru pentru a obţine matematic mandatul. Calculele ar putea fi schimbate dacă rezultatele din mai multe state unde Trump a intentat procese sunt modificate.

Echipa lui Trump a intentat un proces în Georgia Echipa de avocaţi al lui Donald Trump încearcă să oprească numărarea voturilor în Georgia - un stat important pe câmpul de luptă care nu a fost încă alocat niciunuia dintre candidaţi. Procesul se bazează pe declaraţiile unui observator republican care spune că a văzut o persoană adăugând 53 de buletine de vot venite prin poştă după termen peste un teanc de buletine de vot care au ajuns la timp în comitatul Chatham.

Potrivit legislaţiei din Georgia, buletinele de vot trebuie primite înainte de ora 19:00 în ziua alegerilor pentru a fi numărate. Este al patrulea stat cheie în care preşedintele a depus contestaţii legale. El a promis că va opri numărarea voturilor în locurile în care buletinele de vot sunt „frauduloase”.

Trump îşi revendică victoria în Pennsylvania, Georgia, Carolina de Nord şi Michigan Preşedintele SUA, Donald Trump, a declarat că a obţinut victoria în trei state care nu au fost anunţate oficial, precum şi în Michigan, unde câştigător este dat rivalul democrat

Joe Biden este dat câştigător în Michigan CNN îl dă pe Biden câştigător în statul Michigan. BBC aşteaptă să fie numărate mai multe voturi. O victorie pentru democraţi în acest stat ar însemna 16 voturi electorale adăugate, un pas important în cursa pentru Casa Albă.

Biden: Victoria e clară „Şi acum, este clar că vom câştiga 270 de voturi. Nu spun că am câştigat, ci spun că eu cred că vom fi câştigătorii. Am câştigat Wisconsin cu 20.000 de voturi, acelaşi număr cu care a câştigat preşedintele Trump în urmă cu 4 ani. Michigan va încheia numărătoarea în curând şi simt că totul merge bine în Pennsylvania. Câştigăm 75% din voturile prin poştă din Pennsylvania”, a declarat Biden. 

Senatorul Harris şi cu mine suntem pe punctul de câştiga mai multe voturi decât a primit cineva vreodată în istorie.Doar trei campanii au învins preşedintele în funcţie şi a fost o campanie lungă, dar a fost o perioadă dificilă pentru ţara noastră. Odată ce campania s-a încheiat va fi timpul să facem ceea ce am făcut mereu ca americani: Să ne ascultăm unii pe alţii, să ne respectăm, să ne pese de ceilalţi, să ne vindecăm.

Ştiu că nu va fi uşor, dar ştiu şi că pentru a face progres trebuie să încetăm să ne tratăm oponenţii ca inamici. Ce ne uneşte ca americani este mai puternic decât ceea ce ne divide. Am fost ales ca democrat, dar voi conduce ca preşedinte american. Voi munci la fel de greu pentru cei care nu au votat pentru mine, ca pentru cei care nu m-au votat.

America a ajuns prea departe, a luptat prea multe bătălii pentru a lăsa acest lucru să se întâmple. Noi, oamenii, nu ne vom preda.  Sunt încrezător că nu va fi doar victoria noastră, ci o victorie pentru America şi nu vor fi state albastre sau state roşii cu Statele Unite ale Americii.”, a afirmat candidatul democrat care conduce în rezultatele din colegii. 

Comenteaza