ULUITOR: o femeie de 85 ani a apărut vie și nevătămată la câteva zile după propria înmormântare!

ULUITOR: o femeie de 85 ani a apărut vie și nevătămată la câteva zile după propria înmormântare!
| Foto: mediafax.ro

Femeia era bolnavă de COVID, iar rudele au rămas șocate, după ce femeia a revenit la azil, la scurt timp după ce credeau că fusese înmormântată.

Familia femeii, Rogelia Blanco, a fost informată că aceasta a murit de COVID-19 pe 13 ianuarie, iar înmormântarea ei a fost a doua zi. Din cauza restricţiilor legate de coronavirus, familia nu a putut participa la înmormântare.

Aşadar, când a revenit, sănătoasă, în azilul din Xove, nordul Spaniei, sâmbătă, unde locuieşte şi soţul ei, Ramón Blanco, bărbatul a rămas fără cuvinte.

„Nu pot să cred. Am plâns după moartea soţiei mele”, a spus acesta, adăugând că cea care a murit, de fapt, a fost femeia care împărţea camera cu Blanco.

Fundaţia San Rosendo, care conduce azilul, a spus că eroarea s-a produs atunci când Blanco şi alţi rezidenţi bolnavi de Covid-19 au fost transferaţi la un centru de de îngrijire, pe 29 decembrie, pentru tratament specializat.

„Printre persoanele în vârstă transferate au fost două femei cărora li s-a atribuit aceeaşi cameră”, a spus fundaţia.

Pacienţii au fost transferaţi la reşedinţa Os Gozos din Pereiro de Aguiar, la 223 km de Xove şi s-a făcut o eroare de identificare. Una dintre cele două femei care împărţeau aceeaşi cameră a murit pe 13 ianuarie şi i s-a atribuit greşit identitatea.

Fundaţia şi-a exprimat regretul pentru „incidentul nefericit”: „Este un eveniment unic între cele peste 100 de transferuri care au fost făcute din decembrie anul trecut către Os Gozos”.

Comenteaza