Un bebeluş s-a născut infectat cu noul coronavirus

Un bebeluş s-a născut infectat cu noul coronavirus
| Foto: 24.news

Un bebeluş s-a născut miercuri, în Peru, infectat cu noul coronavirus de care era contaminată mama sa, au anunţat autorităţile medicale peruane care afirmă că acesta este "al doilea caz" de acest tip din lume, transmite AFP.

"Am testat nou născutul, iar rezultatul a fost pozitiv. Mama, care fusese internată la spital pentru o cezariană, a fost şi ea testată rapid anterior iar rezultatul a fost pozitiv la COVID-19", a explicat medicul Alvaro Bardalez pentru postul de televiziune Canal N.

"Acesta este primul caz naţional, şi al doilea la nivel mondial, al unui copil născut cu COVID-19", a spus medicul fără a specifica locul unde a fost detectat acest prim caz.

Mama era purtătoare de coronavirus dar fără simptome, iar copilul a fost "contaminat de mama sa prin placentă", a adăugat într-un comunicat de presă organizaţia peruană de securitate socială care administrează peste 400 de unităţi medicale.

Bebeluşul, care a cântărit la naştere 3.16 kg, a văzut lumina zilei într-un spital din regiunea San Martin (centrul ţării), unde a fost plasat în izolare alături de mama sa.

Starea mamei şi a copilul este stabilă, a declarat Bardalez pentru postul de radio RPP.

Din 6 martie, când a început epidemia noului coronavirus în Peru, ţară cu o populaţie de 32 de milioane de locuitori, s-au înregistrat aproape 11.500 de cazuri de îmbolnăvire şi 250 de decese.

Comenteaza