Un orăşel din Nordul Italiei nu a mai raportat niciun caz nou de COVID-19, după ce toţi locuitorii au fost testaţi

Un orăşel din Nordul Italiei nu a mai raportat niciun caz nou de COVID-19, după ce toţi locuitorii au fost testaţi

Vo, un orăşel din Nordul Italiei, situat lângă Veneţia, nu a mai raportat niciun caz nou de COVID-19, după un experiment ce a implicat testarea tuturor locuitorilor săi, anunţă Sky News. Localitatea numără 3.300 de persoane şi toate au fost testate pentru infecţia cu coronavirus.

Conform sursei citate, în urma experimentului, nicio persoană nu a mai fost diagnosticată cu COVID-19. Oraşul Vò, amplasat în Provincia Padova, a fost unul dintre cele 11 oraşe şi sate din centrul focarului COVID-19 al Italiei şi este, practic, locul de unde a pornit pandemia de infecţii cu coronavirus.

Experimentul a presupus testarea întregii populaţii a oraşului, respectiv 3.300 de persoane. De asemenea, a fost impusă o carantină foarte strictă în cazul celor infectaţi şi a contactelor acestora.

Presa italiană, citată de Sky News, sugerează că oraşul nu a înregistrat cazuri noi, începând de vineri. „Testarea a fost vitală, a salvat multe vieţi”, a spus primarul orăşelului, Giuliano Martini.

Andrea Crisanti, un expert de la Imperial College London, a declarat presei italiene că testarea întregii populaţii a făcut diferenţa. „În Vo, am testat toţi locuitorii, chiar şi cei care erau asimptomatici”, a afirmat Crisanti.

Bilanţul epidemiei de coronavirus a ajuns la 2.978 de morţi în Italia, iar numărul total al persoanelor infectate până acum este de 35.713, au anunţat miercuri seară autorităţile italiene.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK

loading...
Loading...
Comenteaza