Un vaccin împotriva coronavirusului, dezvoltat în Elveția, ar putea fi administrat până la finalul anului

Un vaccin împotriva coronavirusului, dezvoltat în Elveția, ar putea fi administrat până la finalul anului

Imunizarea în masă a populației elvețiene ar putea începe în luna octombrie, conform imunologului Martin Bachmann.

Agenția Elveţiană pentru Produse Terapeutice a confirmat că a discutat cu mai mulți oameni de știință, inclusiv Bachmann, care lucrează la Spitalul Universitar din Berna. Dacă noul vaccin va îndeplini criteriile cerute, decizia de aprobare ar putea fi luată înainte de finalul anului. Martin Bachmann susține că a realizat cu succes mai multe teste pe șoareci.

“Acest calendar este extrem de optimist, dar nu este complet exagerat. Ţinând cont de urgenţa cauzată de pandemia de coronavirus, vorbim despre câteva săptămâni, nu de câteva luni, în ceea ce priveşte procedurile de avizare”, a declarat Lukas Jaggi, purtător de cuvânt al Agenției Elveţiană pentru Produse Terapeutice, citat de Agerpres.

Cercetătorul elvețian a foloist secvența genetică a virusului publicată de experiții chinezi pentru a izola anumite proteine ce permit virusului să se atașeze de celulele umane. Apoi, a folosit secvența pentru a construi un virus “fals”, care declanșează o reacție imunitară împotriva adevăratului virus. În conceperea vaccinului sunt implicați și parteneri din China și Letonia.

Comenteaza