Unde poţi fi umilit, bătut sau împuşcat dacă nu respecţi măsurile de distanţare socială?

Unde poţi fi umilit, bătut sau împuşcat dacă nu respecţi măsurile de distanţare socială?
| Foto: profimedia

Africa de Sud a luat măsuri extreme pentru a impune distanţarea socială. Ţara va ajunge în curând la 30.000 de teste/zi pentru coronavirus. Însă forţele de ordine care menţin carantina totală au fost acuzate de abuzuri.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

Africa de Sud e de o săptămână în carantină totală şi lucrurile arată promiţător – peste 47.000 de oameni au fost testaţi şi 67 de laboratoare sunt funcţionale. Ţara are chiar şi centre de testare de tip drive-in. Iar în curând, Africa de Sud va avea capacitatea de a testa 30.000 de pacienţi pe zi, scrie BBC. În plus, oamenii primesc gratuit gel antibacterian pentru mâini. Până acum, din cele aproximativ 1.500 de cazuri de coronavirus, doar 7 au fost mortale.

Cât de strictă e carantina impusă pentru trei săptămâni în Africa de Sud? Spre deosebire de România şi multe alte ţări, nu ai voie să ieşi ca să faci mişcare sau să îţi plimbi câinele. Au fost interzise vânzările de alcool şi ţigări. Iar dacă nu respecţi regulile, eşti amendat drastic sau poţi chiar să ajungi la închisoare.

Însă nu totul e perfect. Poliţiştii şi militarii mobilizaţi au fost acuzaţi de abuzuri. Oamenii s-au plâns că au fost umiliţi, bătuţi şi chiar împuşcaţi, inclusiv pe străzile capitalei comerciale, Johannesburg.

Având în vedere că în Africa de Sud există o uriaşă diferenţă între categoriile sociale, e clar că bătălia contra COVID-19 va fi câştigată în cele mai sărace comunităţi ale ţării, concluzionează jurnaliştii BBC.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza