Unde se întoarce carantina, după ce relaxarea restricţiilor a ridicat numărul infectărilor

Unde se întoarce carantina, după ce relaxarea restricţiilor a ridicat numărul infectărilor

Mai multe localităţi din Germania intră din nou în carantină. În Renania de Nord-Westfalia, au fost confirmate peste 150 de cazuri noi de coronavirus la un abator. Şi landul Turingia reintroduce restricţiile după ce a confirmat peste 80 de cazuri noi în două localităţi. În Seul, barurile şi cluburile vor fi din nou închise după ce un nou focar a reapărut în oraş.

Abia relaxată, carantina se întoarce în mai multe localităţi din Germania. Landul Renania de Nord-Westfalia este primul care apelază la planul de urgenţă şi anunţă că în anumite oraşe va menţine restricţiile după ce cel puţin 150 de muncitori dintr-un abator au fost depistaţi cu coroanvirus. Bolnavii se simt bine şi sunt trataţi la domiciliu. Însă, ca măsură de precauţie, autorităţile locale au anunţat că, în localitatea în care se află abatorul şi în cele limitrofe, magazinele, restaurantele şi obiectivelor turistice vor rămâne închise şi după 11 mai.

Aceleaşi probelme şi în landul Turingia, din centrul ţării, unde numărul de noi infectări a depăşit 80 la 100.000 de locuitori, aşa că autorităţile locale au pus pe pauză relaxarea în localităţile afectate. Germania a început să relaxeze măsurile de carantină încă de pe 20 aprilie, iar de luni se pot redeschide restaurante, magazinele mari şi alte locuri de petrecerea a timpului liber. Fiecare land are însă ultima decizie în ce priveşte măsurile pe care le implementează, iar în cazul în care numărul îmbolnăvirilor este mai mare de 50 la suta de mii de locuitori pe o perioadă de 7 zile, trebuie să reintroducă restricţiile în respectiva regiune.

Nu scapă de măsuri de carantină nici locuitorii din capitala Coreei de Sud. În Seul, sunt închise din nou barurile şi cluburile de noapte după ce au fost confirmate 40 de cazuri de coronavirus. Statul asiatic a reuşit până acum să ţină sub control epidemia, în principal prin testare masivă. Cu o populaţie aproape de trei ori mai mare decât România, a raporta aproape 11.000 de cazuri de coronavirus şi 256 de morţi, scrie Mediafax.

 

Comenteaza