Unde te poți testa pe stradă de coronavirus. Durează câteva minute

Unde te poți testa pe stradă de coronavirus. Durează câteva minute
| Foto: cnn.com

Israelul a investit masiv în testarea populației pentru a afla din timp unde există posibile focare și pentru a izola cât mai repede persoanele infectate. Testele se realizează chiar pe stradă, grație unor unități mobile. Sunt de fapt niște cabine prin intermediul cărora este evitat orice contact direct, deci și o posibilă infectare, între cei testați și cei care îi testează.

Testarea durează câteva minute pentru fiecare persoană, iar rezultatele sunt comunicate în 24 de ore. Un jurnalist CNN care s-a supus testării, deși nu avea simptome de infectare cu noul coronavirus, scrie Digi24.

„Aceasta este o unitate mobilă de testare pentru coronavirus, realizată de una dintre companiile israeliene care lucrează cu sistemul național de sănătate. După cum puteți vedea, persoana care intră în această unitate nu are nevoie de costum de protecție, unitatea în sine îi asigură protecția.

În general, în acest moment, pentru a fi testat aici, ar trebui să ai simptome ale infecției. Eu nu am niciun simptom de infectare cu coronavirus, dar pentru a vedea cum funcționează, voi face un test pentru coronavirus.

Prima parte este prelevarea probelor din gât. Nu este confortabil deloc. Și acum, proba din nas.

Dacă apare un focar într-o anumită clădire sau chiar într-un apartament sau o casă, o astfel de unitate mobilă poate fi amplasată chiar la intrare. În aceasta, evident poate intra o singură persoană, aceasta este mai mare, se pot face teste pe două laturi, este loc chiar și pentru persoane imobilizate în scaunul cu rotile, pentru a fi testate", spune Oren Liebermann, corespondent CNN.

Comenteaza