Vaccin anti-COVID înainte de alegeri? Dr. Anthony Fauci: "Să se asigure că ştiinţa predomină şi nu politica"

Vaccin anti-COVID înainte de alegeri? Dr. Anthony Fauci: "Să se asigure că ştiinţa predomină şi nu politica"
| Foto: static.politico.com

Dr. Anthony Fauci a declarat joi că este de părere că autorităţile de reglementare federale vor permite ca vaccinul coronavirus să fie distribuit în această toamnă. Fauci spusese anterior că este de părere că un vaccin va fi probabil dezvoltat până la sfârşitul anului.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Dr. Anthony Fauci, directorul Institutului Naţional de Alergii şi Boli Infecţioase, a declarat joi că este de părere că autorităţile de reglementare federale vor permite ca vaccinul coronavirus să fie distribuit în această toamnă numai dacă se bazează pe ştiinţă şi „date concrete”.

Fauci a făcut evaluarea după dezvăluirea unei scrisori din 27 august din partea Centrelor pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor, care le-a spus statelor să se pregătească pentru distribuţia „pe scară largă” a unui vaccin până la 1 noiembrie, cu două zile înainte de alegerile prezidenţiale.

Întrebat joi dacă este îngrijorat că procesul a devenit prea politic, Fauci a spus că ar putea exista o percepţie a influenţei externe, „dar nu văd că este ceva care se va desfăşura practic”, a spus el.

Autorităţile de reglementare din cadrul Food and Drug Administration şi experţii din cadrul Comitetului independent de monitorizare a datelor şi siguranţei sunt „foarte, foarte dedicaţi să se asigure că ştiinţa predomină şi nu politica”, a spus el.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza