Vedete internaționale îşi dau mâna pentru o strângere de fonduri globală, lansată de Comisia Europeană

Vedete internaționale îşi dau mâna pentru o strângere de fonduri globală, lansată de Comisia Europeană

Starurile internaţionale ale muzicii şi filmului îşi dau mâna pentru un spectacol de gală, ce va fi televizat şi difuzat prin streaming sâmbătă, la nivel global, în scopul strângerii de fonduri pentru a lupta împotriva COVID-19, în cadrul unei iniţiative comune lansată de grupul de advocacy pro-globalizare Global Citizen şi de Comisia Europeană, transmite luni Reuters.

Iniţiativa, ce va purta denumirea "Global Goal: Unite For Our Future" (Obiectivul Global: Uniţi pentru Viitorul Nostru), îşi propune să strângă miliarde de dolari din donaţii private şi publice pentru a uşura impactul pandemiei asupra comunităţilor marginalizate.

Într-o luare de cuvânt ce a avut loc în cadrul unui panel desfăşurat online în legătură cu acest eveniment, vedeta pop Miley Cyrus a declarat că pandemia îi loveşte cel mai dur pe cei săraci şi marginalizaţi. Ea le-a solicitat donatorilor să aloce fonduri pentru teste, tratamente şi vaccinuri pentru a se asigura că acestea sunt concepute în moduri prin care să aibă acces la ele oricine, de oriunde ar fi.

Cercetători şi producători de medicamente din toate părţile lumii lucrează la peste 100 de vaccinuri potenţiale împotriva COVID-19, boală care a ucis până în prezent peste 463.000 de oameni la nivel global.

Prezentat de actorul Dwayne 'The Rock' Johnson, concertul desfăşurat în spaţiul virtual va include vedete precum Miley Cyrus, Chloe x Halle, Christine and the Queens, Coldplay sau Shakira, printre alţii. De asemenea, la spectacol vor participa şi actorii Charlize Theron şi Hugh Jackman, precum şi fostul mare fotbalist englez David Beckham.

"Avem nevoie ca liderii globali să aloce miliardele de dolari de care este nevoie pentru a dezvolta teste, tratamente şi vaccinuri echitabile", a declarat Hugh Evans, preşedinte executiv al organizaţiei Global Citizen (Cetăţean Global).

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula Von Der Leyen a declarat că acest concert va coincide cu un summit la care artişti, oameni de ştiinţă şi liderii mondiali "se vor angaja să ajute lumea să scape de coronavirus, fără să lase pe nimeni în urmă".

UE îşi asumă din ce în ce mai mult rolul de campioană a cooperării în ceea ce priveşte eforturile globale pentru controlul şi oprirea pandemiei de COVID-19 provocată de noul coronavirus, în timp ce Statele Unite ale Americii şi China sunt concentrate mai mult asupra unor iniţiative naţionale, notează Reuters.

Comenteaza