Vești bune pentru românii din Italia. InfoCons se lansează și în peninsulă

Vești bune pentru românii din Italia. InfoCons se lansează și în peninsulă

Aplicaţia InfoCons va fi lansată şi în Italia, pentru a veni în sprijinul consumatorilor români care se află în această ţară în scop profesional, în vacanţă sau în tranzit.

Reprezentanţii InfoCons se află, de vineri, în vizită oficială de lucru în Italia, în vederea lansării InfoCons în lumina a două proiecte unice, internaţionale şi independente, menite a veni în sprijinul consumatorilor: „Programul Internaţional de Mobilitate Globală" (consumers-protection.org); „Aplicaţia InfoCons - Unică, Independentă şi Transparentă".

Lansarea InfoCons Italia vine şi în sprijinul consumatorilor români care se află în Italia în scop profesional, în vacanţă sau în tranzit cu numerele de urgenţă din secţiunea SOS din Aplicatia Gratuită InfoCons, se menţionează în comunicat.

„InfoCons a ajuns şi în Italia pentru a veni în sprijinul consumatorilor! Demararea în Italia a celor două proiecte realizate de InfoCons vine într-un context în care avem acces la o cantitate mare de informaţii, fiindu-ne tot mai greu să alegem! Este important să luăm atitudine oriunde ne aflăm!", a declarat Sorin Mierlea, preşedinte InfoCons.

„Programul Internaţional de Mobilitate Globală" (consumers-protection.org), iniţiativă lansată de InfoCons în Italia, are menirea de a unifica accesul la o informare corectă şi transparentă în contextul digitalizării. Prin "Programul International de Mobilitate Globală" (consumers-protection.org) cetăţenii au acces la numerele de urgenţă şi numerele utile de pe teritoriul fiecărei ţări.

„În contextul digitalizării, dar şi al mobilităţii cetăţenilor la nivel global, accesul transparent la numerele de urgenţă şi utile ale instituţiilor ce asigură sprijin în caz de urgenţă devine o reală necesitate. Lansarea InfoCons Italia prin 'Programul International de Mobilitate Globală' aduce în lumină o iniţiativă unică în conformitate cu Carta Naţiunilor Unite şi a Drepturilor Cetăţeneşti, dar şi cu reglementările internaţionale şi Europene privind accesul transparent la informare, informaţie şi reclamaţii. Destinat atât cetăţenilor propriei ţări, celor ce desfăşoară activităţi profesionale, dar şi celor care se află în vizită sau în tranzit, 'Programul Internaţional de Mobilitate Globală' asigură accesul neîngrădit la contactul cu instituţiile statului în vederea informării sau soluţionării unor probleme", subliniază sursa citată.

Aplicaţia Gratuită InfoCons este unica aplicaţie internaţională care vine în sprijinul consumatorilor cu: toate numerele de urgenţă naţionale şi internaţionale traduse în engleze şi limba ţării vizate (secţiunea SOS); accesul direct şi în timp real la alertele de siguranţă alimentară şi non-alimentară la standardele Uniunii Europene; scanarea codurilor de bare ale produselor în vederea informării cu privire la: ingrediente, aditivi alimentari, cantitatea de zahăr, cantitatea de sare, calorii, alergeni.

Comenteaza