Viața unei soții de jihadist. O clujeancă a trăit ororile războiului din Siria şi Irak: "Acolo era iadul pe pământ"

Viața unei soții de jihadist. O clujeancă a trăit ororile războiului din Siria şi Irak: "Acolo era iadul pe pământ"
| Foto: ft.com

O clujeancă a văzut cu ochii ei distrugerile cauzate de Statul Islamic, trăind ororile războiului din Siria şi Irak. S-a căsătorit cu un luptător ISIS, alături de care a trăit într-o tabără de jihadi.

Născută la Cluj, Daniela (41 de ani) a plecat cu familia în Franţa pe când avea 12 ani, la scurt timp după Revoluţie. S-a înscris la Medicină în patria adoptivă, însă şi-a întrerupt facultatea după ce l-a cunoscut pe Omar, un sirian i-a devenit ulterior soţ, potrivit adevărul.ro.

Doi ani mai târziu după ce s-au căsătorit, Daniela a aflat că soţul ei luptă pentru drepturile musulmanilor. Într-o zi soţul ei i-a spus că are să-i facă o mărturisire, acea că de curând a acceptat să fie omul ISIS în Europa şi oriunde i s-ar cere.  Românca l-a urmat şi a trăit ororile războiului în Irak, timp de aproape un an jumate. „Era 2013 sau 2014, când am văzut primii prizonieri. Am văzut întâi cum erau bătuţi şi maltrataţi câţiva soldaţi irakieni prinşi, iar cei din ISIS nu aveau milă de ei şi ar fi vrut să-i ucidă dându-le foc. Eu nu mai rezistam, începusem să-mi pierd credinţa. Am văzut sate rase de pe suprafaţa pământului, ruine, oameni terorizaţi de ISIS şi bătuţi cu cruzime, a fost prea mult! Şi mi-am făcut curaj într-o zi şi i-am spus soţului”, mai spune ea.

 

Comenteaza