WhatsApp limitează partajarea mesajelor pentru a încetini răspândirea informaţiilor false

WhatsApp limitează partajarea mesajelor pentru a încetini răspândirea informaţiilor false

Serviciul de mesagerie mobilă a anunțat că a decis să limiteze posibilitatea utilizatorilor de a partaja conținut la un singur mesaj o dată, după creșterea numărului mesajelor ce conțin sfaturi medicale false.

Pandemia de coronavirus, care a afectat peste un milion de persoane și a provocat decesul a aproximativ 70.000 de oameni este însoțită și de o “pandemie” a informațiilor false. Mai multe guverne au cerut rețelelor sociale să își intensifice eforturile pentru a combate această problemă. Astfel, WhatsApp a informat că a decis să introducă restricții după ce a observat o creștere semificătivă a numărului de mesaje partajate (forward) de la începutul crizei.

“Credem că este important să încetinim răspândirea acestor mesaje şi să păstrăm WhatsApp un loc pentru conversaţii personal”, e mesajul transmis de serviciul de telefonie mobilă, potrivit Agerpres.

La rândul lor, Facebook şi Twitter au răspuns valului de informaţii medicale incorecte postate în ultimele luni prin interzicerea utilizatorilor să posteze informaţii înşelătoare cu privire la coronavirus.

Comenteaza