Zeci de cadre medicale trimise în concediu fără plată deoarece au refuzat vaccinarea

Zeci de cadre medicale trimise în concediu fără plată deoarece au refuzat vaccinarea

80 de angajați ai spitalului Hadassah din Ierusalim, medici, asistenți medicali și administratori, au fost trimiși în concediu fără plată, deoarece au refuzat să fie vaccinați.

O decizie pe care israelienii par să o înțeleagă pe măsură ce viața se reia în țara în care 85% dintre cei peste 40 de ani au fost vaccinați, transmite Franceinter.fr, citat de alephnews.ro. 

Israelul nu ezită să folosească mijloace dure cu personalul medical care nu dorește să fie vaccinat. Directorul general al spitalului Hadassah din Ierusalim a triimis în concediu fără plată 80 de angajați care au refuzat vaccinarea.

Sunt medici, asistenți medicali sau personal administrativ. Asta înseamnă foarte puțin comparativ cu cei 6.500 de angajați ai acestui faimos spital israelian, dintre care marea majoritate au fost inoculați, dar este un gest puternic. Iar în rândul personalului și al pacienților, majoritatea aprobă această severitate.

„Sunt de acord cu el (managerul spitalului  n.red.), da. Niciun pacient nu ar trebui să fie pus în pericol. Știu că există întrebări etice, dar un pacient care vine la Hadassah vrea să fie vindecat, nu să ia o altă boală. Trebuie să găsim echilibrul între individ și colectiv. În mod normal, sunt mult mai la stânga cu privire la aceste întrebări, dar aici, cred că nu avem de ales.”, spune Benny, angajat ca psiholog, care își susține managerul.

Dar alți membri ai personalului medical sunt încă reticenți la vaccinare, cel puțin din partea asistentelor și asistenților medicali.

În Israel 55% dintre israelienii de peste 16 ani au primit deja o doză de vaccin și mai mult de o treime două doze. Numărul de cazuri noi și de decese zilnice a scăzut brusc.

Comenteaza