Zelenski, exclus de la OSCAR, dar prezent la GRAMMY: "Spuneţi adevărul despre război. Nu tăceţi"

Zelenski, exclus de la OSCAR, dar prezent la GRAMMY: "Spuneţi adevărul despre război. Nu tăceţi"
| Foto: https://media-cldnry.s-nbcnews.com/

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a intervenit printr-o înregistrare video la cea de-a 64-a gală a premiilor Grammy.

De pe ecranul sălii M GM Grand Garden Arena din Las Vegas unde s-a desfăşurat anul acesta în mod excepţional premiile Grammy Zelenski a avut oportunitatea de a-şi transmite mesajul, lucru care nu i s-a permis la ultima ediţie a premiilor Oscar, unde participanţii s-au limitat să păstreze un minut de tăcere pentru victimele războiului din Ucraina.

Volodimir Zelenski a avut un mesaj înregistrat în care a cerut artiştilor prezenţi să nu tacă în faţa invaziei ruse, pentru că nu există nimic care să se opună mai mult războiului decât muzica, relatează EFE.

"Muzicienii noștri poartă veste antiglonţ în loc de smoking. Ei le cântă răniților în spitale. Chiar și celor care pot să îi audă. Dar muzica va răzbate oricum.

Noi ne apărăm libertatea”, a adăugat Zelenskyy. „Să trăim. Să iubim. Să cântăm. Pe pământul nostru, luptăm împotriva Rusiei, care aduce o liniște oribilă cu bombele sale. Umpleţi tăcerea cu muzica voastră. Umpleţi-o astăzi. Spuneţi povestea noastră. Spuneţi adevărul despre război pe reţelele sociale și TV. Dar nu tăceţi",  a subliniat Zelenski.
 
Organizatorii premiilor Grammy au pus la dispoziţie, în colaborare cu organizaţia Global Citizen, un număr de contact pentru ca spectatorii să-i poată ajuta pe cei afectaţi de război, a transmis cbsnews.com.

Comenteaza