Zelenski, critici dure la adresa lui Macron: Dacă vrei să fii lider trebuie să te comporți ca un lider

Zelenski, critici dure la adresa lui Macron: Dacă vrei să fii lider trebuie să te comporți ca un lider

Preşedintele Ucrainei, Vlodimir Zelenski l-a criticat dur pe președintele francez Emmanuel Macron după ce acest adin urmă a declarat că Rusia nu trebuie „umilită”. 

„Unii oameni vor să fie lideri. Pentru a fi un lider, nu trebuie să te consideri unul, ci să te comporți ca un lider”, a spus Zelenski. „Cum putem obține o încetare a focului pe teritoriul Ucrainei fără a asculta poziția țării și fără a asculta poziția liderului acestei țări?”

Într-un apel telefonic cu președintele rus Vladimir Putin pe 28 mai, liderii Franței și Germaniei i-au cerut din nou lui Putin încetarea focului și să discute direct cu Zelenski.

Într-un interviu publicat sâmbătă, președintele francez a spus că „nu trebuie să umilim Rusia, astfel încât în ​​ziua în care luptele încetează să putem construi o rampă de ieșire prin mijloace diplomatice. Sunt convins că rolul Franței este să fie o putere mediatoare”.

Zelenski a spus că Macron, ca lider al formatului de negocieri Normandia care a existat înainte de invazia Rusiei din 24 februarie, „are o înțelegere profundă a tuturor detaliilor, a tuturor angajamentelor încheiate cu Federația Rusă și a nerespectării de către Rusia a acestor acorduri.”

Președintele ucrainean a spus, într-un interviu pentru Financial Times, citat de CNN, că este pregătit pentru negocieri cu Rusia, dar că singura persoană capabilă să discute despre încheierea războiului este Putin însuși. 

Comenteaza