Zelenski râde de Putin: Trupele ruse sunt, de fapt, unul dintre furnizorii Ucrainei de armament

Zelenski râde de Putin: Trupele ruse sunt, de fapt, unul dintre furnizorii Ucrainei de armament

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, afirmă cu ironie că de fapt chiar trupele rusești sunt furnizorul de arme al Ucrainei, deoarece multe dintre armele lor au fost capturate sau abandonate.

“Ca și până acum, inamicul este confuz. Nu se așteptau la o asemenea rezistență. Soldații lor știu asta. Ofițerii lor sunt conștienți de asta. Fug de pe câmpul de luptă. Renunță la echipamente.”, a spus Zelenski despre trupele ruse într-un mesaj video, marți, transmite publicația Insider.

”Luăm trofeele și le folosim pentru a proteja Ucraina”, a adăugat el, folosind un termen pe care oficialii ucraineni l-au utilizat recent pentru a descrie echipamentul militar rus.

“Astăzi, trupele ruse sunt, de fapt, unul dintre furnizorii de echipamente pentru armata noastră. Nu s-au gândit la așa ceva nici măcar în coșmarurile lor”, a spus Zelenski.

Și pe pe teren asta se și observă încă de la începutul invadării Ucrainei de către Rusia, pe 24 februarie. Sunt zeci de imagini și videoclipuri cu vehicule militare rusești aparent abandonate sau capturate care au apărut pe internet.

„În cele din urmă, inamicul va fi ucis de armele lor”, a spus Ministrul ucrainean al apărării, Oleksii Reznikov, într-o declarație, săptămâna trecută, când afirma că fabricile ucrainene s-au concentrat pe repararea echipamentelor rusești avariate capturate în lupte.

Comenteaza