Zelenski: Ucrainenii au eliberat 6.000 de km pătrați de teritoriu în septembrie. Au ajuns la graniţa cu Rusia

Zelenski: Ucrainenii au eliberat 6.000 de km pătrați de teritoriu în septembrie. Au ajuns la graniţa cu Rusia
| Foto: Facebook - Volodimir Zelenski

De la începutul lunii septembrie până acum, Ucraina și-a luat înapoi 6.000 de kilometri pătrați, din teritoriul cucerit de trupele rusești, susține președintele Volodimir Zelenski, în mesajul său din cursul nopții.

Luni, informațiile de pe frontul din Ucraina arătau că 3.000 de kilometri de teritoriu a fost recucerit, însă peste noapte informaţia a fost corectată de preşedintele ucrainean cu încă 3.000 de kilometri.  

"Ieri și azi, armata rusă a lovit infrastructura energetică ucraineană. Sute de mii de ucraineni s-au trezit în întuneric – fără electricitate. Case, spitale, școli, infrastructură comunală... Rachetele rusești lovesc exact acele obiecte care nu au absolut nicio legătură cu infrastructura Forțelor Armate ale țării noastre.

Acesta este un semn al disperării celor care au inventat acest război. Așa reacționează la înfrângerea trupelor ruse în regiunea Harkov. Nu le pot face nimic eroilor noștri pe câmpul de luptă și de aceea Rusia își dirijează grevele josnice împotriva infrastructurii civile.

Pentru a proteja împotriva acestui lucru, trebuie să ne consolidăm și mai mult cooperarea - toată lumea din lumea liberă. Împreună putem învinge teroarea rusească. Rusia trebuie desemnată stat terorist", a transmis preşedintele Zelenski

Institutul pentru Studiul Războiului din Statele Unite susține că Ucraina a câștigat bătălia pentru Harkov, iar militarii ucraineni ar fi ajuns până la granița cu Rusia, pentru prima oară de la începutul invaziei armatelor lui Vladimir Putin. 

Armata rusă a abandonat mii de tone de echipament militar și muniții, după retragerea dezordonată provocată de contraofensiva fulgerătoare a armatei ucrainene din regiunea Harkov, în urma căreia au fost recuceriți, de către forțele Kievului, peste 6.000 de kilometri pătrați de teritoriu.

Toate munițiile abandonate de ruși urmează a fi folosite acum chiar împotriva lor, a anunțat un purtător de cuvânt al armatei ucrainene, citate de agenția ucraineană de presă Unian.

Comenteaza