Foto Faimosul restaurant interbelic "Bufniţa", unde a cinat primul om care a traversat în zbor Atlanticul fără escală, devine clădire de birouri

Clujenii care trec pe strada Samuil Micu, din centrul oraşului, se întreabă ce se întâmplă cu clădirea de la numărul 8, aflată în paragină de ani de zile. În urmă cu doi ani, doar faţada a mai rămas în picioare.

Pentru cei mai tineri, în această clădire a funcţionat faimosul restaurant interbelic "Bufniţa". În anul 1938, aici a luat masa, Charles Lindbergh, primul om care a traversat în zbor Atlanticul fără escală. Pentru a răsplăti onoarea de a fi cinat acolo, proprietarii au denumit o sală a localului cu numele acestui mare temerar american, scrie clujwebstory.ro. 

Conform presei locale, clădirea a fost cumpărată de un investitor din Maramureş, care ar dori să ridice o clădire de birouri în zona zero a Clujului. Clădirea în care a funcționat restaurantul ar fi căzut în timpul lucrărilor de consolidare. 

Subiectul a fost readus în atenţia clujenilor, după ce un membru al grupului "Amintiri din Cluj" a postat o fotografie de pe terasa faimosului resturant. 

Comenteaza