Fals reparator de centrale termice pe OLX operează în voie la Cluj-Napoca. Deşi a fost reclamat la poliţie, victima e pasată la OPC şi la tribunal

Fals reparator de centrale termice pe OLX operează în voie la Cluj-Napoca. Deşi a fost reclamat la poliţie, victima e pasată la OPC şi la tribunal

Un clujean ne-a relatat pe numărul de WhatsApp al redacţiei ZIUA de CLUJ cum a fost înşelat de către un individ care a pretins că îi va repara centrala termică de apartament. Anunţul l-a luat de pe OLX.

Victima spune că a luat anunţul de pe OLX şi acum doreşte să facă public modul în care operează cel care a pretins că îi va repara centrala termică de apartament, dar care s-a dovedit a fi un escroc. 

"Buna seara! Aş dori să vă relatez o situaţie de fraudă pe OLX, a cărei victimă am fost. Aceasta, pentru a informa cât mai multă lume despre persoana care m-a înşelat şi despre modul în care înşeală. Este vorba despre DM, domiciliat în Cluj-Napoca, pe Aleea ..., care pe contul de OLX apare și cu numele de Marian și oferă diverse servicii de reparații la mai multe numere de telefon.

Unul dintre modurile în care înșeală este următorul: demontează centralele termice sub pretextul că le repară la el acasă, ia banii pentru reparație în avans, nu execută nicio reparație, nu aduce centrala înapoi, iar la final spune clientului că nu returnează banii și cere soluționarea în instanță bazându-se pe faptul că acest proces este îndelungat și costisitor", ne scrie clujeanul păgubit de "reparatorul" de pe OLX. 

La întrebarea de ce nu poate lua măsuri poliția, din moment ce victima i-a pus în braţe infractorul cu nume, prenume, adresă, etc răspunsul a fost că doar dacă ar fi mai mulţi păgubiţi în aceeaşi situaţie şi s-ar depune plângere ar putea fi ajutată victima. 

"Am fost ieri la secția de Ploliție 4 și mi-au spus că ei nu pot interveni, doar dacă ar fi mai multe persoane în aceeași situație și ar depune plângere. M-au sfătuit să fac sesizare la OPC, ceea ce făcusem deja sau o altă soluție ar fi cea în instanță, care e o procedură greoaie", a precizat omul. 

În lipsă de soluţii, chiar şi cu hoţul identificat, omul spune că apelează la presă deoarece poliția nu poate lua măsuri şi ne roagă să îi publicăm păţania în speranţa că, dacă s-ar putea găsi pe această cale mai multe persoane înșelate de acest așa zis "instalator", escrocul ar putea fi acuzat într-un proces penal, mai precizează victima pentru ZIUA de CLUJ. 

Comenteaza