Fantomele din Biblioteca Centrală Universitară și din Turnul Închisoare

Fantomele din Biblioteca Centrală Universitară și din Turnul Închisoare

Transilvania este locul misterios, celebru în toată lumea pentru contele Dracula și anturajul său bizar, iar Clujul este cunoscut atât pe plan național cât și internațional pentru Pădurea Hoia, locul denumit „Triunghiul Bermudelor” al Ardealului. Sunt și clădiri în oraș, ale căror spații sunt bântuite, iar două dintre cele mai cunoscute sunt Turnul Închisoare și Biblioteca Centrală Universitară (BCU).

Turnul Închisoare face parte din Cetatea veche a Clujului, ridicată probabil între anii 1260-1270 și având suprafața de 7 hectare. Mai bine de șase secole, turnul a servit drept închisoare a orașului și puteau fi întemnițați aici până la douăzeci de deținuți.

Loc al disperării și damnării, turnul a fost martor al suferințelor, umilinței și al chinurilor groaznice, chiar dacă execuțiile nu se petreceau în interior, ci în piața publică, acolo unde orășenii asistau la mutilarea celor condamnați la moarte. Cele șapte celule (patru la parter și trei la etaj) aveau un grad de confort diferit, iar dacă încăperea destinată celor bogați, care ajungeau în închisoare pentru delicte minore, de tipul jocului de cărți sau a bătăilor din timpul petrecerilor este neutră, cea mai sumbră este fără îndoială cea a condamnaților la moarte. MAI MULTE AICI!

Comenteaza