Farmec a început producţia a două produse de dezinfectant de mâini

Farmec a început producţia a două produse de dezinfectant de mâini

Compania clujeană Farmec a început vineri producţia a două noi produse igienizante pentru mâini pe bază de alcool 70%. 

Este vorba de o Loţiune igienizantă pentru mâini şi de un Gel de igienizare pentru mâini.

Acestea vin în completarea portofoliului actual, care cuprinde alte două tipuri de produse pentru igiena mâinilor şi a suprafeţelor: Săpun Lichid Spumă Antibacterian Gerovital Pure şi Nufăr Dezinfectant Universal.

Decizia a fost luată în contextul actualei pandemii mondiale, în perioada aceasta fiind cerere mare de produse dezinfectante. De altfel, Farmec a anuţat acum câteva zile că aştepta aprobarea autorităţilor pentru a produce cinci tipuri de dezinfectant de mâini şi de suprafeţe. Anunţul de astăzi e o mişicare în acest sens, potrivit ZF.ro.

Societatea clujeană a solicitat, în urmă cu câteva zile, grăbirea procesului de autorizare de către Ministerul Sănătății pentru cinci noi produse dezinfectante pentru mâini şi suprafeţe.

“Am luat legătura cu Ministerul Sănătăţii, respectiv cu Comisia de biocide, pentru a grăbi autorizarea unui număr de cinci produse dezinfectante, atât pentru mâini, cât şi pentru suprafeţe. Este foarte important să subliniez faptul că avizul normal pentru produse dezinfectante se obţine de la Comisia biocide în 2-3 luni.

Rafturile magazinelor sunt goale la categoria dezinfectanţi. Farmec dispune de capacităţi de producţie, linii tehnologice de înaltă productivitate în realizarea de dezinfectanţi de mâini şi suprafeţe”, a spus Mircea Turdean. (Vezi și Premieră în România: Clujul va începe producția de biocide)

Comenteaza