Foto FIESTA în Argentina, după ce Messi și echipa au devenit campioni mondiali

Selecționata Argentinei a câștigat Cupa Mondială 2022 după ce a învins Franța la penalty-uri, în urma unei finale dramatice.

Argentina este începând de duminică seara campioană mondială la fotbal pentru a treia oară în istorie, după ce a jucat o finală istorică împotriva Franței. La Buenos Aires s-a dezlănțuit fiesta pe străzi, unde oamenii au ieșit să sărbătorească reușita pe care au tot așteptat-o din 1986. Scorul a fost 2-2 după 90 de minute, 3-3 după 120 și 4-2 la loviturile de departajare.

Pe luxosul stadion Losail, din Qatar, campioana mondială în exercițiu, Franța, nu a avut nicio ocazie timp de 70 de minute. Argentinienii au atacat chiar din start, iar Mac Allister și De Paul au ratat primele ocazii, a transmis digisport.ro

Primul șut al Franței a venit abia în minutul 71, i-a aparținut lui Mbappe, dar a trecut peste poartă. După un șut al lui Enzo Fernandez, a urmat un penalty pentru Franța, transformat de Mbappe în minutul 80. A fost primul șut al francezilor pe spațiul porții.

Peste doar 97 de secunde, același Mbappe a uluit pe toată lumea după ce a reușit dubla. A fost momentul în care francezii s-au aruncat în atac. Mbappe și Rabiot au ratat ocazii mari în minutele 90+3 și 90+4, însă Messi a dat replica imediat, numai că portarul a respins spectaculos. Astfel, au urmat două reprize de prelungiri.

În minutul 108, Messi a marcat din nou, după o fază electrizantă, iar când nimic nu mai părea că se poate întâmpla, Franța a primit un penalty. Mbappe l-a transformat în minutul 117 și astfel s-a trecut la lovituri de departajare.

Mbappe și Messi au transformat fără emoții, însă Kinsley Coman și Tchouameni au ratat. Ultimul care a transformat a fost Montiel și Argentina a devenit campioană mondială.

Dacă francezul Mbappe a fost golgheterul Cupei Mondiale 2022, cu 8 goluri, Messi a fost desemnat "jucătorul turneului". Starul argentinian a marcat 7 goluri și și-a condus naționala magistral spre marele trofeu. A și bătut 4 recorduri la acest turneu final.

Ultima dată când Argentina a câștigat Cupa Mondială a fost în 1986, pe vremea marelui Diego Maradona. În total, Argentina a jucat 6 finale și a câștigat trei. 

Comenteaza