Final la Transilvania Rally 2019. Simone Tempestini a fost marele învingător

Final la Transilvania Rally 2019. Simone Tempestini a fost marele învingător
Transilvania Rally 2019
Transilvania Rally 2019
Transilvania Rally 2019

Echipajul format din Simone Tempestini și Sergiu Itu a câștigat atât etapa de Campionat Național, cât și clasamentul TER, într-o ediție dominată de Napoca Rally Academy. 

S-a tras cortina peste Total Transilvania Rally powered by Ford 2019. A fost un sfârşit de săptămână plin de adrenalină şi distracţie pentru pasionaţii de motorsport din întreaga ţară şi nu numai. Un număr de 90 de echipaje din 6 ţări şi-au disputat supremaţia la ediţia din acest an a Transilvania Rally, etapa a VII-a din Campionatul Naţional de Raliuri Dunlop şi etapă din circuitul internaţional Tour European Rally.

După două zile intense de consurs, echipajul clujean Simone Tempestini/Sergiu Itu s-a clasat prima poziţie a clasamentului cu timpul total de 01:01:23,9, fiind urmat pe podium de colegii de la Napoca Rally Academy, Bogdan Marişca/Sebastian Itu, la o distanţă de un minut şi 9 secunde. Pe treapta a treia în clasamentul TER au venit belgienii Joachim Wagemans/Francois Geerlandt, în timp ce pe locul trei în ierarhia CNRD s-au clasat Alexandru Piţigoi şi Anton Avram.

"Sunt foarte fericit după acest raliu şi mulţumit de rezultat. Din punctul meu de vedere a fost un raliu reuşit. Am trăit emoţii deosebite fiind vorba de etapa de casă şi, evident, îmi pare bine că am reuşit să obţin victoria în faţa publicului clujean. Mulţumesc celor care ne-au susţinut, celor care ne-au urmărit, echipei Napoca Rally Academy şi tuturor celor care s-au implicat în organizarea acestui raliu”, a declarat Simone Tempestini.

Ediţia din acest an a Transilvania Rally a coincis cu zilele Municipiului Cluj-Napoca. „Mă bucur că am ajuns cu bine la finalul ediţiei din acest an a Transilvania Rally. A fost un raliu cu plusuri şi minusuri. Cu siguranţă ploaia de joi, de la startul festiv, şi problema tehnică cu transmisiunea radio de pe prima probă de vineri au afectat serios raliul nostru. Ne pare şi mai rău că niciuna din aceste probleme nu a fost sub controlul nostru, aşa că eforturile pe care le-am depus în organizare în acest an au fost, parţial, în zadar.

Partea plină a paharului a fost latura sportivă, probe foarte spectaculoase, de exemplu speciala Floreşti, pe noapte, cu aproximativ 5.000 de spectatori alături sau SuperSpeciala urmărită la faţa locului de peste 15.000 de oameni. Organizarea unui eveniment de asemenea amploare în Cluj-Napoca te obligă să fii permanent la cel mai înalt nivel. În acelaşi weekend au fost alte evenimente importante în oraş, unul chiar la Sala Polivalentă, trebuie să ne obişuim cu asta şi să reuşim să gestionăm mai bine problemele care, inevitabil, apar.

În final vreau să mulţumesc Primăriei şi Consiliului Local al Municipiului Cluj-Napoca, Consiliului Judeţean Cluj, sponsorilor şi partenerilor noştri fără care nu am putea să organizăm un eveniment de o asemenea amploare”, a spus Marco Tempestini, coordonator Napoca Rally Academy, echipa de raliuri organizatoare a Transilvania Rally.

Comenteaza