Floreştenii fac PETIŢIE la CTP: Vor ca linia M26 să rămână NESCHIMBATĂ!

Floreştenii fac PETIŢIE la CTP: Vor ca linia M26 să rămână NESCHIMBATĂ!

CTP a anunţat că începând cu data de 16 ianuarie 2023, traseul liniei de autobuz M26 (Florești Cetate – str. George Coșbuc) pe raza Municipiului Cluj-Napoca, se va modifica. Floreştenii vor ca traseul să rămână neschimbat şi au demarat acţiuni de blocare a deciziei CTP. 
 

Motivul deciziei CTP de a schimba traseul liniei M26 care leagă Clujul de Floreşti este acela de a reducere timpii de parcurs foarte mari înregistrați de această linie pe raza municipiului Cluj-Napoca şi în mod special în Piaţa Mihai Viteazul. Vezi AICI noul traseu al liniei M26 anunţat de CTP Cluj. 

Mulţi floreşteni spun ca e un lucru "aiurea" ceea ce a hotărât compania de transport public din Cluj-Napoca, în consecinţă s-au adresat companiei cu o solicitare prin care îi roagă sa nu modifice traseul.

Aceştia îi îndeamnă pe toţi cei care nu sunt de acord cu această modificare a traseului M26 să trimită petiţii pentru a nu fi modificat traseul. "Cu cât trimitem mai mulţi, cu atât vom avea şanse de reuşită. Adresa la care am trimis eu este: sugestii@ctpcj.ro", a scris un floreştean pe pagina de Facebook Trăiesc în Floreşti Cluj. 

CTP i-a pasat la primăria Floreşti pe cei care au sunat să întrebe care e motivul schimbării şi ce se poate face pentru a opri acest demers. După ce Pivariu le-a explicat că nici vorbă, că de fapt acest lucru a fost hotărât de la Cluj, CTP a schimbat foaia. 

"Solicitare trimisă!! Azi dimineaţă am sunat la CTP. Ca să scape de mine au zis să iau legătura cu primăria Floreşti... Am şi vorbit. Dl. primar a spus clar că nu poate să facă nimic, că nu ţine de Floreşti ei au modificat ruta din Cluj. Am sunat dinou la CTP când am zis că am vorbit cu dl. primar, gata aveau total altă variantă :))) Am cerut să vorbesc cu un director, care a zis clar că, dacă vor fi multe solicitări se poate rezolva!!! Deci ţine de noi!!!  sugestii@ctpcj.ro
 
Locuitorii din Floreşti sunt hotărâţi să întoarcă situaţia în favoarea lor deoarece multă lume coboară în Piata Mihai Viteazul de pe M26, iar la fel, multă lume foloseşte ca statie pentru a se întoarce în Floreşti, staţia de pe Memorandumului.

Aceştia mai propun prelungirea unei linii floreştene până la stația de pe strada Memorandumului. "Ar fi un mare ajutor în special pentru copiii, care sunt la școală în Cluj și beneficiază de abonament numai pe liniile M", au mai precizat cei  care fac naveta din Floreşti la Cluj-Napoca şi pierd zilnic multe ore în trafic.  

Comenteaza