Floreştenii o dau pe renovări şi aruncă tot ce apucă. "Recidivişti" la "canapele la pubelă"

Floreştenii o dau pe renovări şi aruncă tot ce apucă. "Recidivişti" la "canapele la pubelă"
Floreştenii o dau pe renovări şi aruncă tot ce apucă. "Recidivişti" la "canapele la pubelă"
Floreştenii o dau pe renovări şi aruncă tot ce apucă. "Recidivişti" la "canapele la pubelă"
Floreştenii o dau pe renovări şi aruncă tot ce apucă. "Recidivişti" la "canapele la pubelă"

Clujenii se pregătesc de sărbători şi îşi schimbă vechiturile de prin case. Din nefericire ceea ce nu le mai trebuie ajunge direct la pubela de gunoi menajer, adică în drum, iar strada Porii din Floreşti este deja proverbială pentru fenomenul: "canapele la pubelă". 

Un floreștean a postat din nou pe pagina de Facebook Trăiesc în Florești - Cluj câteva fotografii dezolante cu cele mai recente mormane de gunoaie de pe strada Porii nr. 140. Acesta spune că administraţia sau autorităţile locale ar trebui să ia atitudine, însă clujenii sunt de părere că acolo problema principală este de fapt lipsa bunului simţ. 

"Alo bună dimineața Primăria aveți treabă pe Porii 140, nu știu de ce nu stă poliţia locală să nu se mai arunce, îi un miros enorm la gunoi nu interesează pe nimeni de problemele de pe Porii, pubele rupte, gunoiul aruncat pe jos, ieri dimineață s-a ridicat gunoiul, s-a făcut curat ,acuma de dimineață gunoi până în stradă", transmite un locuitor din comuna clujeană Floreşti.  

Alţi locuitori ai comunei spun că ar trebui rapid verificat cine ce a renovat şi să fie tras la răspundere şi că nu ar fi  extrem de greu de reperat "făptaşul": "Sigur a dat cu bormaşina sau altceva", "Sau pur şi simplu se pun coşuri de gunoi cu cartelă şi cameră şi gata", sunt de părere alţi oameni. 

"Nesimţirea" nu este nici problema poliţiei, nici a primăriei şi nu poate fi  tratată de aceste două instituţii, transmit oamenii: "Este vina ,,oamenilor” că aruncă gunoiul la întâmplare". Cei de pe Porii sunt "recidivişti" la aruncatul canapelelor în drum, iar situaţia e cu atât mai deranjantă, cu cât în comună există şi un centru de colectare al deşeurilor mari. 

Centrul de colectare este situat pe sensul de mers spre ieșirea din localitatea Florești, după sensul giratoriu de la Luna de Sus, pe partea dreaptă din Drumul National DN1E60, a transmis în luna martie primarul Bogdan Pivariu. 

Centrul este destinat colectării următoarelor tipuri de deșeuri:
- Deșeuri voluminoase -mobilier, covoare, lemn, saltele, obiecte mari de folosinţă îndelungată, (altele decât deşeurile de echipamente electrice şi electronice).
- Deșeuri din construcții și demolări rezultate din locuințele proprii ale cetățenilor în urma activităților de amenajare/reamenajare interioară, pentru care nu se emite Autorizație de Construire de către Primăria Florești. Din categoria deșeurilor din construcții și demolări este permisă colectarea betonului, cărămizi, țigle și produse ceramice, amestecuri de beton, cărămizi, țigle și produse ceramice, fără conținut de substanțe periculoase, polistiren, rigips, vată minerală
- Deșeuri de ambalaje reciclabile: Hârtie, carton, plastic, metal, sticlă sau lemn
- Deșeuri electrice, electrocasnice

Cantitățile maxime de deșeuri care pot fi predate cu titlu gratuit în centru sunt următoarele:
• 200 Kg/lună/persoană din deșeurile voluminoase
• 1.000 kg/lună/persoană, pentru deșeurile care intră în categoria deșeurilor de construcții (beton, cărămizi, țigle și produse ceramice, amestecuri de beton, cărămizi, țigle și produse ceramice, fără conținut de substanțe periculoase).
• 100 kg/lună/persoană pentru deșeurile de polistiren, rigips și vată minerală. • Cantitate nelimitată din deșeurile de ambalaje reciclabile

PROGRAMUL DE FUNCȚIONARE AL CENTRULUI DE COLECTARE:
LUNI – VINERI între orele 08:00-16:00
SÂMBĂTĂ între orele 8:00-12:00

La deschiderea centrului primarul Floreştiului, Bogdan Pivariu, a tranmis că scopul acestuia este de "a descuraja la nivelul comunei acțiunile iresponsabile ale unor indivizi, care cred că pot continua bătaia de joc la adresa întregii comunități și care aleg să polueze mediul înconjurător prin aruncarea deșeurilor la întâmplare, pe străzi sau în albia râului Someș. Acțiunile de monitorizare și sancționare drastică a acestor fapte vor continua, vă asigur”.

Citeşte şi: Canapele la pubelă: Puhoi de gunoaie pe o stradă din Florești

Comenteaza