Furtună anunțată în Cluj prin RO-Alert la 5 minute înainte de a începe sau după ce s-a declanșat. Primul bilanț al intervenţiilor

Furtună anunțată în Cluj prin RO-Alert la 5 minute înainte de a începe sau după ce s-a declanșat. Primul bilanț al intervenţiilor

A fost transmis marţi seara mesaj RO-Alert de avertizare cu Cod Portocaliu în judeţul Cluj pentru vânt puternic şi descărcări electrice, grindină şi averse torenţiale. Pompierii au făcut primul bilanţ al intervenţiilor. 

Furtuna care a fost anunțată prin mesaje Ro-Alert a făcut pagube marți seara. Clujenii au semnalat copaci căzuți, cabluri de curent avariate, iar unii au spus că apa le-a inundat locuințele. În Cluj-Napoca a fost transmis mesajul cu câteva minute înainde de declanşarea potopului, dar se pare că cei din Apahida l-au primit tot atunci. Însă acolo deja furtuna era în toi de cel puţin 15 minute. 

Pompierii clujeni au făcut primul bilanţ al intervenţiilor marţi, la ora 7 jumătate seara. "Până în acest moment nu au fost înregistrate pagube însemnate în urma fenomenelor meteo, au fost semnalate câteva evenimente izolate cum ar fi arbori căzuți pe străzile Cantonului, Grădinarilor și pe drumul dintre Cluj-Napoca și Pădureni.

De asemenea, în două situații a fost solicitat sprijin pentru evacuarea apei din locuințe de pe străzile Oașului, Cluj-Napoca și Strada Ion Corvin din Turda. Au mai fost semnalate linii de transport a energiei electrice avariate pe străzile Aurel Vlaicu, Teodor Mihali și Gorunului din municipiul Cluj-Napoca.

Au mai fost semnalați arbori căzuți pe str Albac din Cluj-Napoca și între localitățile Gârbău și Căpușu Mare. Forțele ISU Cluj intervin pentru soluționarea urgențelor semnalate în teren, fiind sprijinite în acest sens de echipe ale Serviciului Spații Verzi din cadrul Primăriei Cluj-Napoca, Regia Apă Canal și echipe de intervenție a distribuitorului de utilități", a transmis ISU Cluj marţi seara. 

Comenteaza