Video Foto Grindină de dimensiuni apocaliptice în Spania. Un copil a murit, iar 50 de persoane au ajuns la spital cu vânătăi şi fracturi

Grindină de dimensiuni apocaliptice în Spania. Un copil a murit, iar 50 de persoane au ajuns la spital cu vânătăi şi fracturi
Furtună cu grindină de dimensiuni apocaliptice în Spania. Un copil a murit
Furtună cu grindină de dimensiuni apocaliptice în Spania. Un copil a murit

O fetiţă în vârstă de un an și opt luni a murit în urma unei furtuni violente, cu grindină, care a afectat nord-estul Spaniei, conform AFP, citată de Agerpres.

Furtuna s-a produs marți, iar fetița a fost lovită în cap de o bucată de gheață şi "nu a supravieţuit", a declarat pentru postul radiofonic RAC1 Carme Vall, consilier municipal la Primăria din La Bisbal d'Emporda, o comună situată în apropiere de oraşul Girona din Catalonia, care a fost afectată de furtună.

Alte aproximativ 50 de persoane au fost rănite, prezentând vânătăi şi fracturi osoase, informează El Pais. Bucăţi de gheaţă un diametru de 10 centimetri, au căzut din cer şi au provocat distrugeri masive în zonă, după cum arată o imagine publicată de agenţia de meteorologie catalană (Meteocat).

Grindina a căzut doar pe durata unui interval de 10 minute, însă "au fost 10 minute de teroare”, potrivit martorilor. Grindina a distrus acoperişuri, a doborât cablurile de alimentare şi a spart geamurile clădirilor. 

Furtuna, care a provocat cincizeci de răniți, precum și numeroase pagube materiale în zona La Bisbal d’Empordà, a fost cea mai puternică de acest gen înregistrată în Catalonia în ultimii 20 de ani. Din anul 2002 nu s-a mai înregistrat o grindină de asemenea dimensiuni.

Comenteaza