Gata cu caii pe străzile din Florești! Primăria va putea "ridica" animalele lăsate nesupravegheate

Gata cu caii pe străzile din Florești! Primăria va putea "ridica" animalele lăsate nesupravegheate
| Foto: Facebook/Info Trafic jud. Cluj

Bogdan Pivariu, primarul comunei Florești, spune că, în ședința consiliului local de săptămâna viitoare, va supune votului un proiect prin care animalele lăsate nesupravegheate pe domeniul public să poată fi ricate.

Edilul Floreștiului, Bogdan Pivariu, a anunțat, vineri, într-o postare pe rețelele de socializare, că, în ședința din 29 iulie a Consiliului Local, se va creea un cadru legal care să permită rezolvarea situației cailor care apar plimbându-se nestingheriți pe străzile din localitate.

"O soluție propusă (pentru sedință - n. red.) este cea privind situația cailor care se plimbă nestingheriți pe străzile localității noastre și asupra cărora până acum nu aveam cadrul legal să intervenim. În proiectul pe care îl supun votului consiliului local vom creea cadrul legal pentru a ridica animalele lăsate nesupravegheate de pe domeniul public, în speță caii", a transmis Pivariu pe pagina sa de Facebook.

În ultimii ani, în mediul online au apărut mai multe imagini cu cai plimbându-se, în plin trafic, pe străzile din Florești, ca pe un platou de filmare al unui western. Primarul anunța acum câteva săptămâni, că urmează ca problema animalelor din comună să fie rezolvată:

"Am avut discuții cu firme specializate, care să poată ridica aceste animale care sunt lăsate pe domeniul public. În acest moment trebuie să găsim formula juridică prin care să ridicăm calul și să îl scoatem la licitație pentru că nu putem să-l păstrăm pe mai departe. Avem și sprijinul municipiului Cluj-Napoca, în ceea ce privește această problemă. (...) Încă gândim din punct de vedere juridic. Activitatea de ridicare a câinilor este prevăzută special, iar cu caii este altă problemă. În marea lor majoritate, acești cai sunt cu stăpân și trebuie să îi sancționăm pe cei care comit acest act antisocial. Probabil prin luarea calului și vânzare, dacă nu se achită cheltuiala, se va rezolva situația".

Problema "Terra" și un regulament privind implicarea floreștenilor în procesul de aprobare a viitoarelor PUZ-uri și PUD-uri, pe masa consilierilor locali

"Tot în această ședință (din 29 iulie - n. red.) începem rezolvarea problemei strâmtorii Terra. Am făcut propunerea de expropriere a terenurilor de pe culoarul din zona Terra și Dumitru Mocanu. Vom rezolva deci lărgirea strâmtorii Terra, regularizarea străzii deschiderea Dumitru Mocanu 1, deschiderea străzii Dumitru Mocanu 2, lărgirea căii de acces spre DN 1 precum și deschiderea altor căi de acces spre E60.

Alte câteva propuneri importante sunt: regulamentul privind deschiderea legală Eco Centrului - punctul de colectare a deșeurilor voluminoase, din construcții și demolări dedicat populației floreștene, preluarea unui nou parc de joacă pentru copii situat pe strada Cetății și nu în ultimul rând adoptarea unui regulament privind implicarea populației în procesul de aprobare a viitoarelor PUZ-uri și PUD-uri ce vor fi supuse dezbaterii in Florești", a mai precizat Bogdan Pivariu, în mesajul postat pe Facebook.

Comenteaza