Gheorghiță: În România 5% dintre copiii între 12-15 ani sunt vaccinați. De circa 8 ori mai puțin față de țări din vestul Europei

Gheorghiță: În România 5% dintre copiii între 12-15 ani sunt vaccinați. De circa 8 ori mai puțin față de țări din vestul Europei

Medicul Valeriu Gheorghiță spune că procentul copiilor vaccinați anti-COVID-19 din România este "de circa 8 ori" mai mic față de țări din vestul Europei"unde rata de acoperire vaccinală la această grupă de vârstă este în jur de 40%".

Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID din România, Valeriu Gheorghiță, a afirmat, marți,, în cadrul unui eveniment, că, în țara noastră, procentul copiilor cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani vaccinați este de 5%, iar "această rată este de circa 8 ori mai mică față de ceea ce se întâmplă în vestul Europei, unde rata de acoperire vaccinală la această grupă de vârstă este în jur de 40%", scrie Edupedu.ro.

Acesta a subliniat că România trebuie să observe cum gestionează celelalte țări situația, deoarece "în țări precum Franța, Italia, Spania, Danemarca, peste 50% din copiii și tinerii adolescenți cu vârstă cuprinsă între 12 și 17 ani au primit cel puțin o dată de vaccin. De asemenea, personalul din învățământ în Italia, vă dau un exemplu, este vaccinat în proporție de peste 90%".

"În România sunt în momentul de față circa 35.000 de copii cu vârstă cuprinsă între 12-15 ani, care au primit cel puțin o doză de vaccin. Pot să vă spun că această rată este de circa 8 ori mai mică față de ceea ce se întâmplă în vestul Europei, unde rata de acoperire vaccinală la această grupă de vârstă este în jur de 40%. În România este de aproape 5%, iar pe grupa de vârstă 16-19 ani, rata de acoperire vaccinală este de circa 20%, practic de trei ori mai mică decât ceea ce înregistrează în celelalte țări europene, în vestul Europei, unde este de circa 60-65%.

Este important să ne uităm la ce fac celelalte țări. Nu știm dacă virusul este mai agresiv în momentul de față în rândul populației tinere, în rândul copiilor, dar știm sigur că odată cu creșterea, odată cu începerea activităților de învățământ în format fizic vom avea mult mai multe cazuri de îmbolnăvire în rândul copiilor", a explicat Valeriu Gheorghiță,marți, în cadrul unui eveniment organizat de o școală privată din București, unde a fost inaugurat primul centru de vaccinare împotriva COVID-19, destinat elevilor și cadrelor didactice.

Comenteaza