Ghorghiu îi răspunde lui Orban, care a ironizat „suflul nou” al PNL, din care face parte și Emil Boc: „Înseamnă să demisionezi când pierzi alegerile”

Ghorghiu îi răspunde lui Orban, care a ironizat „suflul nou” al PNL, din care face parte și Emil Boc: „Înseamnă să demisionezi când pierzi alegerile”
| Foto: digi24.ro

Alina Ghorghiu i-a oferit replica actualului lider al liberalilor Ludovic Orban, care a fost ironic la adresa „suflului nou” pe care îl va putea aduce Florin Cîțu în conducerea PNL.

Alina Gorghiu a scris, duminică, pe Facebook, că pentru ea suflul nou şi modern în PNL înseamnă, în primul rând, „să ai curajul de a demisiona când pierzi parlamentarele”, ştiut fiind faptul că PNL-ul condus de Ludovic Orban a pierdut alegerile parlamentare generale, iar în Capitală PNL a fost pe locul 3.

Gorghiu îl acuză pe Orban că a „îngropat” PNL atunci când a anunţat că el va fi candidatul PNL la prezidenţialele din 2024, dar şi că a „tranzacţionat” soarta unor ministere importante pentru a-şi asigura şefia Camerei Deputaţilor.

„Suflu nou şi modern înseamnă să nu te anunţi candidat la preşedinţia pentru 2024, ştiind că mai sunt multe etape până la desemnarea finală şi că un astfel de anunţ pripit poate îngropa PNL. Suflu nou şi modern ar însemna că nu iei singur decizii de care apoi ajunge să le fie ruşine membrilor PNL. Suflu nou şi modern nu înseamnă să tranzacţionezi soarta unor ministere importante doar pentru a-ţi asigura ţie şefia Camerei Deputaţilor.

Să ai suflu nou şi modern nu înseamnă să le spui celor pe care i-ai pus pe liste la parlamentare sau locale sau numiţi în guvern că îţi sunt datori să te susţină. Pentru că altfel sunt trădători. Suflul nou şi modern trebuie să fie loialitatea celor din partid pentru PNL-ul de mâine, de poimâine şi de peste mulţi ani, nu pentru cariera unei singure persoane”, a transmis liberala, potrivit Mediafax.

Senatorul liberal îl întreabă pe preşedintele PNL ce înseamnă pentru el „suflul nou”: „Domnule Orban, dvs. cum definiţi suflul nou?”.

Ludovic Orban, a avut un nou atac la contracandidatul său la funcţia de preşedinte al partidului, sâmbătă, spunând că nu poţi vorbi de suflu nou cu o echipă în care sunt Alina Gorghiu, Raluca Turcan, Emil Boc, Gheorghe Flutur şi, în acest caz, ar trebui redefinit „suflul nou”.

După declaraţiile lui Ludovic Orban privind suflul nou din partid, Florin Cîţu a postat, pe Facebook, o fotografie cu el, având în spate sigla PNL şi mesajul „Alege viitorul”. Congresul PNL, la care se va alege preşedintele, va avea loc în 25 septembrie. Candidează Ludovic Orban şi Florin Cîţu.

Comenteaza