Video Foto Grecii de la Aktor stau bine cu asfaltarea pe Autostrada A10 Sebeş-Turda, lotul 2. Avans la maracajele rutiere şi parapeţi

Antreprenorul grec Aktor s-a mobilizat la turnat asffalt pe lotul 2 al autostrăzii A10 Sebeș – Turda. Aproape tot segmentul 2 de autostradă este asfaltat, cel puțin în ce privește corpul autostrăzii. Pe A10 se observă un avans serios la maracajele rutiere şi montarea parapeţilor.

Este mobilizare mare pe A10 Sebeș – Turda lotul 2. În câteva zile, cu excepția zonei de la alunecarea de teren de la Oiejdea, va fi turnat asfalt pe tot lotul, transmite ziarulunirea.ro

Cea mai mare problemă a acestui segment de autostradă a reprezentat-o alunecarea de teren de la Oiejdea. Totuşi, deschiderea traficului se poate efectua întrucât deja este asfaltat un sens de mers și se va putea circula cu restricții și limitări de viteză.

La kilometrul 26, în zona pasajului rutier peste calea ferată de la Teiuș, s-a asfaltat deja un sens de mers și se lucrează la al doilea. Tot aici, firma Retter, lucrează la ridicarea CIM-ului, dar aceste lucrări vor putea fi finalizate după deschiderea traficului rutier.

Pe o mare parte din autostradă sunt deja efectuate maracajele rutiere, și se lucrează în continuare la acestea. A fost montată o parte din semnalizarea rutieră și se lucrează în continuare la parapeți și la montarea gardurilor exterioare de protecție a autostrăzii.

La kilometrul 40, un alt punct cheie, lucrările au avansat considerabil, supratraversarea pe care DJ 142L o are la autostradă, fiind aproape realizată. Au fost făcute rampele, iar astăzi se montau panouri fonoabsorbante.

Lotul 2 al autostrăzii A10 Sebeș – Turda arată în acest moment incredibil de bine și există toate premisele ca în acest an să fie dat în trafic. Nu credem că cineva va dori să lase un segment de autrostradă muzeu, în conditiile în care traficul pe DN1 este infernal. Deci există toate șansele ca în acest an să circulăm pe autostradă de la Alba Iulia până la Cluj, scrie ziarulunirea.ro. 

Comenteaza