Video Grecii turează motoarele pe Sebeș-Turda. Record de asfalt turnat pe lotul 2

Grecii turează motoarele pe Sebeș-Turda. Record de asfalt turnat pe lotul 2
| Foto: captura video

Avansează lucrările pe A10, între Sebeș-Turda, existând șanse reale ca în acest an să putem circula integral pe această autostradă.

Un singur lot a mai rămas de finalizat pe Autostrada Sebeș – Turda, care va lega Sibiul de Cluj. În urmă cu două săptămâni, noul președinte al antreprenorului general Aktor, Christos Panagiotopulos, a dat asigurări că în toamna acestui an se va circula integral pe Autostrada 10. 

Conform Ziarul Unirea, marți s-au turnat 2.400 de tone de asfalt, un adevărat record pentru lotul 2 al grecilor de la Aktor. Se asfalta între Beldiu și Rădești, unde se turna stratul de binder, mare parte din acest lot având turnat al doilea strat de asfalt. 

Tot la asfaltări se lucrează și la supratraversări, la km 39+500, în zona Sâncrai și la devierea Drumului Județean 142L, unde după mutarea traficului se va ridica un zid de sprijin.

Retter lucrează în continuare la nodul rutier Teiuș, la pasajul peste calea ferată, iar grecii au început în această zonă să realizeze și umpluturile.

A10 are 70 km, ea fiind conectată cu Autostrada Transilvania (A3), prin nodul de la Turda. Aceasta este circulabilă de la Câmpia Turzii până la Nădășelu, fiind o continuare a legăturii Sibiu – Sebeș – Cluj-Napoca. În total, traseul Sebeș – Cluj (coborâre la nodul de la Gilău) va avea 105 km. Drumul Sibiu – Cluj, pe autostradă, va avea 180 km și va putea fi parcurs în mai puțin de două ore.

 
 

Comenteaza