News alert Grevă la Spitalul Clinic Județean Cluj

Grevă la Spitalul Clinic Județean Cluj
| Foto: Facebook/Federația Sanitas

Sindicaliștii Sanitas de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj au intrat, miercuri, în grevă japoneză, o formă de protest care nu presupune întreruperea activităţii.

Membrii Sanitas din Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj s-au alăturat grevei declanșate la nivel național de organizația sindicală. "Membrii SANITAS doresc să atragă atenţia că ei continuă să îşi facă datoria cu decenţă, însă guvernanţii români îi tratează cu maximă indiferenţă!’, se menţionează în mesajul postat pe Facebook de Federaţia SANITAS.

"Sindicatul Sanitas ne-a anunțat că în 7 octombrie se va desfășura o grevă japoneză, la nivel național. Revendicările sindicatului vizează condițiile de muncă, în contextul pandemiei COVID-19. Subliniem că nu este o grevă limitată la SCJU Cluj-Napoca", a declarat Flavia Topan, purtător de cuvânt SCJU Cluj.

Pe de altă parte, angajații SCJU Cluj sunt nemulțumiți că li s-ar fi cerut să-și facă teste COVID-19 contracost după întoarcerea din concedii. Reprezentanții conducerii spun că este vorba doar despre o recomandare.

"La nivelul Spitalului există, în prezent, o recomandare (nu o obligație) de testare, pentru angajații care se întorc din concediu, pentru siguranța personalului și a pacienților", a mai precizat Flavia Topan.

Federația SANITAS a informat, vinerea trecută, că va declanşa greva japoneză în cazul în care şeful Guvernului nu va participa la o întâlnire cu conducerea federaţiei, cu prilejul căreia să fie discutate problemele angajaţilor din sistemul de sănătate.

Revendicările organizației sunt atât de natură financiară, cât și legate de deblocarea posturilor în unităţile sanitare, de asigurarea echipamentelor și materialelor de protecţie în cantitatea necesare pentru o optimă protecţie a personalului expus riscului infectării cu noul coronavirus.

Comenteaza