Foto Handbaliștii Universității Cluj au început pregătirile înaintea noului sezon din Liga Zimbrilor

Formația clujeană a reînceput antrenamentele sub comanda antrenorului Vladimir Vojvodic.

Cu noile achiziții Ionuț Ramba și Dragoș Iancu aflați la reunire, dar și cu o bună parte dintre jucătorii din sezonul trecut echipa de handbal masculin a Universității Cluj a reluat ședințele de pregătire înaintea noului sezon.

“Studenții” speră să fie surpriza plăcută a următoarei stagiuni din Liga Zimbrilor și să ocupe o poziție cât mai bună la revenirea pe prima scenă a handbalului masculine românesc.

“Am o echipă tânără la dispoziție. Anul trecut am jucat în liga secundă cu o parte din băieți. Ei și-au dorit să joace în prima ligă și cred că pot juca în prima ligă. Acum avem o echipă mai bună, avem 3-4 jucători din Liga Zimbrilor și încercăm să facem ceva bun pentru “U” Cluj.

Nu am jucători puternici, însă am jucători rapizi, iar eu îmi doresc să joc în viteză. Cred că putem surprinde, băieții sunt buni și își doresc să fie aici. Vreau să jucăm bine și să ne luptăm în prima ligă”, a declarat antrenorul Vladimir Vojvodic.

La rândul lor, handbaliștii noi și vechi ai Universității Cluj sunt conștienți că sezonul care urmează se anunță a fi unul dificil, însă sunt dispuși să lupte pentru a meține echipa în Liga Zimbrilor.

“Mă bucur să fac parte din acest proiect. E o echipă tânără și ambițioasă. Eu îmi doresc să mă integrez cât mai repede, să fim toți sănătoși, să ne omogenizăm și să facem meciuri bune în perioada de pregătiră. Sperăm să ne bucurăm împreună de spectacol la începutul sezonului. Probabil pentru unii e o surpriză că sunt aici, însă contează mai puțin ce crede lumea.

Eu cred în acest proiect, îmi doresc ca orașul să aibă o echipă de handbal compeititivă, care să crească de la an la an. Va fi greu, suntem conștienți. Avem mult mai mult de lucru decât alții, dar o să luăm fiecare meci în parte și sper că vom face meciuri frumoase și cu ajutorul spectatorilor”, a spus și internaționalul Ionuț Ramba.

“Mă bucur foarte mult că am ajuns să joc pentru “U” Cluj. Sper să rămânem în prima ligă și că îi creștem pe cei ce vin din spate. Totul depinde de noi, avem o echipă tânără, dar dacă vom contribui cu experiență cei care am venit am putea să facem o figură frumoasă la fiecare meci.

Am emoții, parcă nu mai știu cum e să joci cu suporteri. Aș fi recunoscător dacă ar veni în număr cât mai mare și cred că ne-ar da energie și am avea motivația necesară pentru a câștiga meciurile de pe teren propriu”, a precizat Dragoș Iancu, unul dintre cei mai importanți jucători sosiți în vară.

”Mă simt foarte încrezător. Ne-am îmbunătățit echipa, au venit jucători cu experiență de care aveam nevoie mare. Așteptăm să începem sezonul, urmează perioada de pregătire în care trebuie să ne punem pe picioare.

Deși suntem mai tineri, noi trebuie să surprindem prin pregătire fizică, prin viteză. După baraj toți am prins înceredere și cred că o să fim o surpriză plăcută. Cred că avem nevoie de ambiție și motivație”, a spus Călin Hossu.

Printre jucătorii prezenți la reunire s-a alfat și un tânăr de 17 ani, care are ambiții mari alături de formația clujeană.

“Înseamnă foarte mult pentru mine să fiu aici, e rezultatul muncii mele din ultimii ani. Am început handbalul când aveam 11 ani. Din campionatul intern îmi plac jucătorii de la Dinamo, iar din afară îl apreciez pe Domen Makuc de la Barcelona. În viitor îmi doresc să evoluez în Champions League”, a declarat Patrick Ardelean.

Comenteaza