Hotel de șase etaje lângă Aeroportul Cluj. Altul mai mic, lângă o facultate

Hotel de șase etaje lângă Aeroportul Cluj. Altul mai mic, lângă o facultate

Două noi hoteluri ar urma să fie construite în Cluj-Napoca, unul lângă aeroport, iar altul, în proximitatea unei facultăți a Universității Babeș-Bolyai (UBB). Proiectele urmează să fie dezbătute în cadrul şedinţei de urbanism de vineri, 11 septembrie. 

Conform unui punct de pe ordinea de zi a Ședința Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și Urbanism (CTATU), se dorește construirea unui hotel de categoria 3*, cu șase etaje, pe str. T. Vuia nr. 155A. Sunt prevăzute 66 camere de camere, fiind avute în vedere 20 locuri de parcare, din care 16 la subsolul clădirii, inclusiv 1 loc pentru persoane cu dizabilităţi, iar 4 amenajate la nivelul solului.

Parcela de 1.400 mp este în proprietatea privată a lui Cristian şi Anamaria Pop şi se învecinează la vest – cu societatea Combad, la est – teren liber de construcții aflat în proprietatea statului român, nord – teren liber de construcții – incinta Aeroport Cluj-Napoca şi sud – drum de acces aflat în proprietatea statului român. La această şedinţă, arhitecţii vor dezbate pe marginea Planului Urbanistic de Detaliu (PUD). 

Tot în cadrul acestei întâlniri, se va dezbate PUD privind construirea unui imobil mixt (hotel de apartamente cu parter comercial), pe str. Aurel Suciu nr. 23, în vecinătatea Facultăţii de Ştiinţe Politice, Administrative și ale Comunicării din cadrul UBB.

Beneficiar este Mirela Roman. Proiectul prevede desfiinţarea clădirii existente şi constuirea unui imobil mixt, hotel de apartamente cu regim de înălţime cu trei etaje și spaţii comerciale la parter. Terenul în cauză este de 260 mp, iar accesul pietonal şi auto se va realizeaza din drumul existent, str. A. Suciu. Vor exista şi trei locuri de parcare. 

Comenteaza