Hotelul de cinci stele de la Camping Făget, ridicat cu bani din ajutorul de stat

Hotelul de cinci stele de la Camping Făget, ridicat cu bani din ajutorul de stat
Căsuțele de pe dealul Clujului vor fi înlocuite de un complex hotelier

Familia Ciurtin ridică, pe locul fostului Camping Făget, din Cluj-Napoca, un hotel de cinci stele și un centru de evenimente în care va investi 10 milioane de euro, jumătate din suma necesară provenind din ajutorul de stat acordat în 2020.

Compania Apulum Turism dez­vol­tă în Cluj-Napoca un centru de eve­nimente şi un hotel de cinci stele în care investeşte 10 milioane de euro. Firma este controlată indirect de familia lui Raul Ciurtin, creatorul brandului de lactate Zuzu şi implicat în mai multe busi­nes­s-uri de producţie din sectorul alimentar.

Ansamblul ce va cuprinde un ho­tel de 50 de camere, cotat la cinci stele, două săli de evenimente şi un spa va fi gata în a doua parte a lui 2022, conform ZF. Familia Ciurtin a cumpă­rat terenul acum doi ani şi jumă­tate, aici aflându-se anterior Cam­pingul Făget.

Apulum Turism, societatea ce ridică acest proiect, a fost fondată în 2019 şi este deţinută de Tania Privee, o firmă controlată în mod egal de Lorena Beatrice Ciurtin şi de Tania Elena Ciurtin, soţia şi fiica antreprenorului. Este primul proiect în turism al familiei. Jumătate din suma necesară dezvoltării acestui ansamblu va fi asigurată de un ajutor de stat acordat în 2020.

În Cluj-Napoca, pe platforma Booking.com, apar la categoria de cinci stele şase hoteluri, unele sub branduri internaţionale - Ramada, Double Tree by Hilton, Grand Italia, iar altele sub nume locale, ca Platinia. Pe segmentul de cinci stele va fi şi noul proiect ridicat de Apulum Turism.

Lucrările de demolare ale fostului camping au fost finalizate acum un an, iar în locul căsuţelor va apărea  centrul turistic şi de agrement. Deși Unita Turism Holding dorea 2,7 milioane de euro, tranzacția s-a făcut la un preț în jurul a 2 milioane, conform informațiilor ZIUA de Cluj. Centrul turistic şi de agrement, ce se va întinde pe 33.151 mp, va include piscină acoperită cu zonă VIP și piscină descoperită, centru spa și de cazare, terenuri de tenis, terasă, sală de evenimente, capelă de ceremonii şi parcare cu 142 de locuri. 

Grupul Hexagon, controlat de Raul Ciurtin și Florin Mariș a ridicat în cartierul clujean Gheorgheni complexul Vivido Business Center. Ciurtin a fondat fabrica de produse lactate Albalact, cumpărată de francezii de la Lactalis.

El a obținut din vânzare 30 de milioane de euro, însă înainte de criza financiară a primit și oferte de cumpărare pentru 70-80 de milioane, însă refuzate. O parte din banii primiți i-a redirecționat în industria conservelor, prin Prefera Foods Oiejdea și Salconserv Mediaș, unde a investit 12 milioane de euro în active și utilaje.

1 milion de euro în spațiile verzi ale proiectului

Apulum Turism investește peste un milion de euro în spațiile exterioare și în zonele verzi ale proiectului. Contractul de proiectare și amenajari a fost încredințat companiei clujene Eco Garden Construct.

Comenteaza