Foto Hoţii de lemne din Hoia Baciu scapă basma curată. MOTIVUL e incredibil! Poliția spune că „nu are cu ce mașină să ajungă la locul faptei”

Hoţii de lemne din Hoia Baciu scapă basma curată. MOTIVUL e incredibil! Poliția spune că „nu are cu ce mașină să ajungă la locul faptei”

Trei grupuri de persoane au fost văzute, luni, în timp ce s-ar fi aflat la furat de lemne, în apropierea pădurii clujene Hoia Baciu.

Un clujean, care ieșise pentru a face mişcare, îndreptându-se din Pădurea Hoia înspre Cheile Baciului, ar fi prins în flagrant câțiva indivizi care acționau cu două atejale cu cai și cu o dubiță, iar la prima impresie păreau să fie la tăiat lemne ilegal.

Taieri ilegale de lemn din padurile Clujului. Poliția a spus că „nu are cu ce mașină să ajungă la locul faptei”

Bărbatul a sesizat poliția, dar s-a lovit de indiferența autorităților. După ce i-au fost adresate întrebările de rutină „De cine aparține acest corp de padure? În ce loc exact se întamplă furtul?”, autoritățile s-au spălat pe mâini spunând că: „Trebuie să vedem cine răspunde, Poliția nu are cu ce mașină să ajungă la locul faptei, pădurarul din zona e foarte ocupat”.

Mărturia clujeanului: „Nu mai poți să te plimbi în jurul Clujului din cauza hoților de lemne”

Pădura Hoia Baciu a început să devină tot mai rară în ultimii ani, iar potrivit aceleiași surse, în ultimele săptămâni, s-au furat circa 100 metri cubi de masă lemnoasă: „Ca să transporți atâta material lemnos din padure îți trebuie totuși logistică și nu poti să fii nevăzut de autorități, sunt totuși sute de căruțe în care să încapă atâta material lemnos. Chiar nu le vede nimeni?”, a declarat martorul.

Taieri ilegale de lemn din padurile Clujului. Poliția a spus că „nu are cu ce mașină să ajungă la locul faptei”

Clujeanul s-a arătat indignat și neputincios în fața atitudinii autorităților: ”Eu, ca cetățean, ce pot să fac? Să sun la 112 și să primesc aceleași răspunsuri de neputință ale autorităților. Să mă expun în fața unor infractori și să le fac poze ca să nu se întâmple nimic.

Nu mai poți să te plimbi în jurul Clujului din cauza hoților de lemne, turmelor de oi care au alături câini ciobănești periculoși care te atacă, din cauza gunoaielor aruncate peste tot, a ATV-urilor și motocicletelor de teren care distrug pădurile de protecție din jurul orașului”.

IPJ spune că și-a făcut treaba

„La data de 14 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca au fost sesizați cu privire la faptul că o persoană sustrage lemne din pădurea Hoia Baciu. Polițiștii din cadrul Secției 5 Poliție Cluj-Napoca, împreună cu un reprezentant al Ocolului Silvic Cluj s-au deplasat la locația indicată de apelant, unde au identificat un bărbat din comuna Florești, care transporta cantitatea de 0.5 mc de material lemnos. Acesta a fost sancționat contravențional conform Legii 171/2010, cu amendă în valoare de 1.000 de lei. Totodată, materialul lemnos a fost ridicat în vederea confiscării”, informează purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj.

Oferă poliției un autovehicul de teren, să poată prinde hoții de lemne

Clujeanul a decis să ia o inițiativă în ceea ce privește stoparea acestui fenomen, astfel încât cetățenii acestui oraș să se simtă cu adevărat cetățeni europeni: „Am decis să fac ce pot eu ca simplu cetățean: Vreau să pun la dispoziția Poliției Cluj-Napoca secția 5, Poliției comunei Florești, Poliției comunei Baciu un autovehicul de teren (sau poate un ATV) printr-un contract de comodat, donație sau sponsorizare, astfel încât să nu mai existe problema imposibilității intervenției Poliției la fața locului. De asemenea, să donez Primăriei Cluj-Napoca, Primăriei Florești si Primăriei Baciu un sistem de camere de supraveghere amplasat în câteva locuri pentru a se înregistra imaginile cu hoții care fură lemne”.

Locul unde au fost văzuți „hoții”

Taieri ilegale de lemn din padurile Clujului. Poliția a spus că „nu are cu ce mașină să ajungă la locul faptei”

Comenteaza