Foto Împinsul căruciorului, sport extrem pe o stradă din Gheorgheni

Împinsul căruciorului, sport extrem pe o stradă din Gheorgheni
| Foto: facebook.com/AlexandraOana

Consilierul local USR-PLUS, Alexandra Oană a scos în evidență problemele de pe strada Ocatavian Fodor, din cartierul clujean Gheorgheni.

“În Cluj-Napoca, împinsul căruciorului nu ar trebui să fie o cursă cu obstacole, iar mersul cu bicicleta un sport de performanță.

Ce vedeți în imagine este strada Octavian Fodor. Este o stradă bine cunoscută pietonilor care vor să ajungă din zona Detunata în baza sportivă Gheorgheni sau familiilor din zona Sopor ce se îndreaptă spre Grădinița Dumbrăvioara, Liceul Blaga sau Parcul Detunata. Strada Octavian Fodor însă este o stradă doar cu numele.

Deși leagă obiective importante și ar permite pietonilor să ocolească traficul rutier de pe str. Unirii, strada e de fapt o cărare de pământ ce îi poate descuraja chiar și pe cei mai mari fani ai mersului pe jos sau cu bicicleta.

La fiecare ploaie mai consistentă, aceasta se transformă într-o alee noroioasă, impracticabilă tocmai pentru pietonii care au cea mai mare nevoie de această rută, adică părinții cu cărucioare, copiii pe biciclete sau vârstnicii ce ies la plimbare în parc. 

Voi solicita ca lucrările de îmbunătățire a accesului pietonal în baza sportivă Gheorgheni să includă și amenajarea acestei alei. Orașele în care nevoile pietonilor sunt respectate sunt mai curate și mai sănătoase, iar investițiile în mobilitatea pietonală trebuie să devină o prioritate și în cartierele Clujului”, a transmis consilierul local Alexandra Oană.

Comenteaza